Floris Hulshoff Pol - 25 januari 2023

Logitech noteert flinke omzet daling

Logitech noteert flinke omzet daling image

Logitech heeft de derde kwartaal resultaten van zijn gebroken boekjaar 2023 bekendgemaakt. De omzet bedroeg 1,27 miljard dollar, een daling van 22 procent in Amerikaanse dollars en 17 procent in constante valuta, vergeleken met het derde kwartaal van het voorgaande jaar. Deze prestatie weerspiegelt de uitdagende macro-economische omgeving.

De categorieomzet daalde zowel in Amerikaanse dollars als in constante valuta. Vergeleken met het derde kwartaal van het voorgaande jaar daalde de verkoop van gaming met respectievelijk 16 procent en 10 procent.

De verkoop van Video Collaboration daalde met respectievelijk 21 procent en 16 procent; De verkoop van toetsenborden en combo's daalde met respectievelijk 22 procent en 17 procent; en Pointing Devices daalden de verkopen met respectievelijk 14 procent en 8 procent. Dit weerspiegelt de aankopen van consumenten die zich gedurende het kwartaal concentreerden tijdens promotieweken, en lagere bedrijfs- en consumentenbestedingen.

Het bedrijfsresultaat volgens GAAP daalde met 33 procent tot 177 miljoen dollar, vergeleken met 263 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. 

"Deze kwartaalresultaten weerspiegelen de huidige uitdagende macro-economische omstandigheden, waaronder wisselkoersen en inflatie, evenals lagere bedrijfs- en consumentenbestedingen", aldus Bracken Darrell, president en chief executive officer van Logitech. “Met deze externe tegenwind bleven we onze kosten in het kwartaal agressief beheersen, terwijl we tegelijkertijd ons marktaandeel in belangrijke categorieën vergrootten. Onze langetermijnstrategieën blijven ongewijzigd en we blijven ons inzetten voor de groeitrends die ons bedrijf voeden.”

Vooruitzichten

Zoals eerder deze maand aangekondigd, zijn de vooruitzichten voor het fiscale jaar 2023 van Logitech bijgesteld naar een omzetgroei van 15 tot 13 procent in constante valuta.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!