Floris Hulshoff Pol - 01 februari 2023

NetApp ontslaat acht procent van zijn personeel

NetApp ontslaat acht procent van zijn personeel image

NetApp ontslaat acht procent van zijn personeel. Dit meldt het data storage en management bedrijf aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC en ook aan zijn personeel namens CEO George Kurian.

NetApp gaat herstructureren en personeel verminderen als onderdeel van de geplande inspanningen om middelen opnieuw af te stemmen om investeringen te prioriteren ten opzichte van de grootste kansen in het licht van de macro-economische uitdagingen en lagere uitgavenomgeving die het bedrijf blijven beïnvloeden.

In verband met deze acties verwacht NetApp haar wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 8% te verminderen. De vermindering van het personeelsbestand zal naar verwachting substantieel worden doorgevoerd tot het einde van het vierde kwartaal van fiscaal 2023.

Het bedrijf verwacht totale kosten van ongeveer 85 tot 95 miljoen dollar, voornamelijk bestaande uit ontslagvergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden in verband met de herstructurering. Het bedrijf verwacht dat de meeste van deze kosten contante uitgaven zullen zijn en dat het merendeel van deze kosten in het derde kwartaal van fiscaal 2023 zal worden opgenomen.

De geschatte kosten die het bedrijf verwacht te maken, zijn onderhevig aan een aantal veronderstellingen en werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van deze schattingen. NetApp kan ook extra kosten oplopen die momenteel niet worden overwogen als gevolg van onverwachte gebeurtenissen die kunnen optreden als gevolg van of verband houden met de vermindering van het personeelsbestand.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!