Wouter Hoeffnagel - 06 februari 2023

HubSpot schrapt zeven procent van de banen

HubSpot schrapt zeven procent van de banen image

HubSpot ontslaat zeven procent van zijn personeel wereldwijd. De reorganisatie treft ongeveer 500 mensen.

De ontslagronde is door CEO Yamini Rangan in een e-mail aangekondigd aan personeel. "Ik schrijf om zeer triest nieuws te delen en de moeilijkste beslissing die we hebben moeten nemen in de geschiedenis van HubSpot. We hebben besloten om de omvang van ons team met 7% in te krimpen en nemen afscheid van ongeveer 500 HubSpotters. Als u een van die werknemers in de VS bent, ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail met informatie en ondersteuning. In andere landen zal dit proces variëren op basis van lokale wetten en praktijken. Het spijt me enorm dat ik deze stap heb gezet", schrijft Rangan.

Afgezwakte vraag

Rangan wijst erop dat HubSpot zijn business tijdens de COVID-19 pandemie snel zag groeien, maar de vraag daarna afzwakte. Het bedrijf nam eerder maatregelen in reactie hierop. Denk daarbij aan kostenbesparingen, het minimaliseren van reisbewegingen en het aannemen van minder personeel. Het bedrijf ziet zich nu genoodzaakt tot verdergaande stappen.

Getroffen personeel krijgt vijf maanden salaris mee, plus een week salaris voor ieder ieder jaar dat zij voor HubSpot actief zijn geweest met een maximum van zeven maanden salaris. Managers krijgen hun managementbonus uitbetaald volgens de gebruikelijke bonusstructuur.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!