Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2023

Microsoft: Bing-chatbot kan bij langere gesprekken in herhaling vallen

Microsoft: Bing-chatbot kan bij langere gesprekken in herhaling vallen image

Microsoft erkent dat zijn nieuwe Bing-chatbot bij langere gesprekken in herhaling kan vallen, op een niet nuttige manier kan reageren of reacties kan geven die niet overeenkomen met de bedoelde toon. Het werkt aan het verbeteren van de antwoorden die de chatbot geeft.

In een blog erkent Microsoft dat Bing niet altijd de beste antwoorden geeft. Het meldt niet te hebben verwacht dat Bing gebruikt zou worden voor lange gesprekken, waarbij het bedrijf onder meer spreekt over sociaal vermaak. Met name bij gesprekken die meer dan vijftien vragen omvatten kan de kwaliteit van de antwoorden teruglopen. De chatbot kan in de war raken en niet goed begrijpen welke vraag het moet beantwoorden.

Context verversen

Het werkt aan een oplossing. Zo wil het mogelijk een tool introduceren waarmee gebruikers de context kunnen verversen, zodat Bing ook bij langere gesprekken de gewenste antwoorden geeft. Ook wijst Microsoft erop dat Bing reageert in de toon waarin een vraag wordt gesteld. Het kan hierdoor voorkomen dat Bing in een onbedoelde toon reageert.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!