Wouter Hoeffnagel - 19 maart 2023

Apple wil op kosten besparen door het niet invullen van vacatures

Apple wil op kosten besparen door het niet invullen van vacatures image

Apple gaat openstaande vacatures niet meer invullen en mensen die vertrekken niet meer vervangen. Het bedrijf wil zo op de kosten besparen.

Het Amerikaanse techbedrijf wist tot nu toe ontslagrondes te voorkomen, iets dat veel andere techbedrijven de afgelopen tijd wel aankondigde. Apple ziet zich echter wel genoodzaakt op de kosten te besparen. Dit wil het bedrijf dus doen zonder dat hierbij ontslagen vallen, meldt Bloomberg.

Naast het niet invullen van vacatures en niet vervangen van vertrekkend personeel snijdt Apple ook in reisbudgetten. Personeel dat niet rechtstreeks voor Apple werkt maar via een derde partij is ingehuurd wordt daarnaast niet mer ingeschakeld.

'Bewust omgaan met kosten'

Apple wil de berichtgeving van Bloomberg niet bevestigen. Wel wijst het persbureau op een eerdere bijeenkomst met aandeelhouders, waar het bedrijf meldde bewust om te springen met het inhuren van personeel en zijn financiële uitgaven.

Bloomberg meldt ook dat Apple meer aandacht geeft aan de hoeveelheid tijd dat werknemers op kantoor aan het werk zijn. Het beleid van het Amerikaanse techbedrijf vereist dat werknemers minimaal drie dagen per week op kantoor werkzaam zijn. Bronnen van Bloomberg vermoeden dat Apple zo een grond wil vinden voor ontslag.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!