Martijn Kregting - 05 april 2023

AWS komt met European Defence Accelerator voor Startups

Amazon Web Services (AWS) lanceert de AWS European Defence Accelerator voor Startups. Het vier weken durende accelerator-programma heeft als doel om AWS-klanten op het gebied van defensie en nationale veiligheid te ondersteunen. De accelerator staat open voor startupswereldwijd die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Europese defensie- en nationale veiligheidsorganisaties.

AWS komt met European Defence Accelerator voor Startups image

Reden voor het accelerator-programma is volgens AWS het groeiend aantal complexe uitdagingen waar defensie- en nationale veiligheidsorganisaties mee geconfronteerd worden. Voorbeelden zijn toenemende cyberdreigingen, klimaatverandering en de snelle evolutie van geavanceerde technologieën. Tegenwoordig gebruiken dit soort organisaties ook steeds meer cloud-infrastructuur en -toepassingen om hun kritieke missies te ondersteunen en deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Ondersteuning startups

In het accelerator-programma steunt AWS startups met AWS-cloudtechnologieën om energie-efficiëntie, veilige informatie-uitwisseling, detectie en besluitvorming en kwantum- en cyberveerkrachtoplossingen te kunnen bieden. Deelnemende startups komen in aanmerking voor AWS-computerkredieten en gespecialiseerde AWS-training. Daarnaast is coaching door defensie en nationale veiligheidsdomeinen en technische deskundigen beschikbaar op gebieden zoals bedrijfsontwikkeling, go-to-market-advies en investeringsbegeleiding.

Tot slot biedt het programma mogelijkheden voor leidende partijen en mensen in de defensie- en veiligheidssector om startups te begeleiden in bijvoorbeeld het definiëren van hun bedrijfsmodellen en het demonstreren van de zakelijke waarde van hun oplossingen.

Missiekritieke oplossingen

Startups komen in aanmerking voor het programma als ze missiekritieke oplossingen voor land-, lucht-, zee-, ruimte- of cyberdomeinen aanpakken en leveren. Het uiteindelijke cohort van 15 geselecteerde startups moet bestaande klanten en inkomsten hebben en bereid zijn om aan te tonen dat ze AWS-cloudservices kunnen gebruiken om uitdagingen op het gebied van defensie en nationale veiligheid op te lossen. Dit in de volgende gebieden: energie-efficiëntie, veilige informatie-uitwisseling, detectie en besluitvorming en kwantum- en cyberweerbaarheid.

Aanvragen worden beoordeeld op basis van verschillende factoren, waaronder het innovatieve en unieke karakter van een project, het vermogen van het team om een oplossing te bieden voor belangrijke vraagstukken, creatief gebruik van AWS-services en de algehele waarde van de oplossing voor defensieklanten. Alle voorstellen moeten uiterlijk op 19 mei 2023 worden ingediend.

De AWS European Defence Accelerator wordt aangeboden in samenwerking met Plexal, een innovatietechnologiebedrijf dat door de Britse overheid wordt ondersteund. Kijk hier voor meer informatie over het programma en de aanmeldmogelijkheden.

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!