Witold Kepinski - 21 april 2023

CM.com op schema om eind 2023 EBITDA-positief te zijn

CM.com op schema om eind 2023 EBITDA-positief te zijn image

CM.com noteerde in het eerste kwartaal groeicijfers. De omzet groeide met 1 procent op jaarbasis tot 71,4 miljoen euro. De brutowinst groeide met 6% op jaarbasis tot 18,9 miljoen euro.

Jeroen van Glabbeek (foto), CEO CM.com, meldt over de cijfers:

"Nu 2023 goed op weg is, zijn we er trots op dat we goede vooruitgang boeken op onze Weg naar Winstgevendheid. Onze evenwichtige groeistrategie begint zijn vruchten af ​​te werpen, met YoY-groei in doelgebieden, verbeterende marges en strikte kostenbeheersing. Verbeteringen in de efficiëntie van de organisatie. resulteren in een beter gebruik van middelen en betere werkgelegenheid voor ons personeel Aangezien onze klanten duidelijk op zoek zijn naar manieren om de klantbetrokkenheid te verbeteren, wordt CM.com erkend voor de waarde die we toevoegen aan hun zakelijke voorstel. Onze groeistrategie is gericht op het leveren van operationele uitmuntendheid aan onze klanten op een winstgevende manier. Alle acquisities die de afgelopen jaren zijn gedaan, stellen CM.com in staat om de beste resultaten te leveren en de beste tools voor onze klanten te ontwikkelen. 

In uitdagende macro-economische omstandigheden is CM.com vastbesloten om op koers te blijven om de doelstellingen voor 2023 en daarna te bereiken. In de afgelopen 12 maanden heeft CM.com zich gericht op het afstemmen van de verschillende segmenten en het creëren van de beste oplossingen voor onze klanten. Daarbij genereerden we meer business met hoge marges in SaaS, Payments en Ticketing, waarmee we in 2022 de Covid-gerelateerde rugwind in het CPaaS-domein vervingen, met name Voice. Vanaf volgend kwartaal zal de impact van Covid naar verwachting volledig worden geabsorbeerd, wat dan ook een betere jaar-op-jaar vergelijkingsbasis zal bieden in CPaaS. 

Q1 2023 laat zien dat CM.com op de goede weg is om winstgevend te groeien. De marges in CPaaS herstelden zich ten opzichte van het vorige kwartaal en de onderliggende prestaties in de andere segmenten bleven sterk. De business die we genereren met ons bestaande klantenbestand en de kosten die we maken om nieuwe klanten aan te trekken, worden evenwichtiger. Aangezien de negatieve EBITDA-kloof maandelijks kleiner wordt, voelen we ons comfortabel om onze EBITDA-doelstellingen voor 2023 verder te specificeren. 

CM.com ziet nu zijn EBITDA in H1 2023 tussen €3-5 miljoen negatief en we herhalen ons doel om tegen eind 2023 structureel EBITDA positief te zijn. Verder vooruitkijkend, blijft CM.com vastbesloten om tegen eind 2024 een positieve vrije kasstroom te hebben en in 2025 een betekenisvolle EBITDA te genereren om onze uitstaande converteerbare obligatielening in 2026 te herfinancieren. Als management zijn we ervan overtuigd dat CM.com momenteel goed gepositioneerd om zijn winstgevendheidsdoelstellingen in de nabije toekomst te bereiken zonder dat er extra kapitaal nodig is." 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!