Witold Kepinski - 01 mei 2023

Workday en Alight bieden samen uniforme HCM en payroll ervaring

Workday, leverancier van enterprise cloud-applicaties voor finance en human resources, en Alight,, aanbieder van cloud-gebaseerde human capital-technologie en services, kondigen de uitbreiding van hun strategische samenwerking aan om een vereenvoudigde en uniforme payroll-ervaring te brengen naar HR- en payroll specialisten over de hele wereld.

Workday en Alight bieden samen uniforme HCM en payroll ervaring image

Met een eerste uitrol in zes belangrijke regio's in Europa - de Benelux, Duitsland, Italië, Scandinavië, Spanje en Zwitserland - brengt het partnership het technologieplatform van Alight voor employee experience, Alight Worklife, en Workday Human Capital Management (HCM) samen in een centraal, digitaal platform. Het uniforme platform biedt organisaties een gestroomlijnde en gestandaardiseerde ervaring om de complexiteit van een internationaal personeelsbestand te helpen beheren.

“De Global Payroll-oplossing van Alight biedt een uitgebreid payroll-platform via Alight Worklife en volledig beheerde services in meer dan 180 landen en 25 talen, die een aanvulling vormen op de expertise van Workday op het gebied van human capital management”, zegt Cesar Jelvez, chief professional services en global payroll officer bij Alight. "We kijken ernaar uit onze scope als strategische software- en services-partner van Workday uit te breiden om nog meer waarde te leveren aan onze gezamenlijke klanten wereldwijd."

Door deze samenwerking kunnen Workday en Alight klanten helpen hun innovatie te versnellen door geïsoleerde en losstaande processen en systemen te vervangen door één uniforme internationale oplossing die hen helpt de ervaringen van werknemers te verbeteren en workflows te automatiseren. De oplossing biedt een uitgebreide functieset, waaronder tijdregistratie, personeelsbeheer en payrolling, die organisaties in staat stelt om HR en payroll te verwerken, te beoordelen, te rapporteren en te analyseren. Bijkomende voordelen zijn onder meer betalingsservices en toegang tot verdiend inkomen, evenals een flexibel aanbod van managed services en lokale expertise om organisaties te helpen bij het stimuleren van standaardisatie en het handhaven van de naleving van lokale regelgeving.

"We zijn verheugd onze samenwerking met Alight uit te breiden om een dynamische oplossing te bieden die organisaties in staat stelt hun wereldwijde personeelsbestand in te zetten, te beheren en te betalen met een vereenvoudigd, uniform aanbod", zegt Angelique de Vries-Schipperijn (foto), President EMEA bij Workday. “Workday HCM levert een naadloos aanbod van personeelsbeheer – van compensatie en planning tot urenregistratie en secundaire arbeidsvoorwaarden – dat, in combinatie met de wereldwijde payroll-expertise van Alight, zorgt voor meer flexibiliteit voor onze gezamenlijke klanten die te maken hebben met een continue periode van verandering.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!