Redactie - 16 januari 2013

FiberRing aangesloten op datacenters van Equinix en Viatel


FiberRing, een internationale netwerkserviceprovider, heeft zijn netwerk in Nederland verder uitgebreid met aansluitingen op de datacenters van Equinix en Viatel in Amsterdam. Met deze netwerkuitbreiding komt het aantal Points-of-Presence (PoPs) van FiberRing in de regio Amsterdam op 18. Het totale netwerk van FiberRing beslaat nu meer dan meer dan 45 PoPs verspreid over Europa en de Verenigde Staten.

FiberRing levert internationale wholesale datanetwerken en internetconnectiviteit aan klanten in de internetindustrie die hoge eisen stellen aan hun verbindingen, waaronder ISPs, hostingproviders en telecomcarriers. De dienstverlening van FiberRing richt zich op Internet Access, IP-transit, Metro Ethernet, Wavelengths en Dark Fiber. Deze diensten zijn vanaf nu ook beschikbaar bij de datacenters van Equinix en Viatel.

Marcel Legtenberg (foto), Manager Sales bij FiberRing: "Met de aansluitingen op Equinix en Viatel bieden we twee extra toegangspoorten tot de internet-backbone waarmee we onze aanwezigheid in de regio Amsterdam verder versterken."

Cisco en Juniper
FiberRing is aanwezig op alle belangrijke netwerkhubs in Europa en de Verenigde Staten. Het netwerk van FiberRing maakt een grote hoeveelheid bandbreedte beschikbaar met een trafficvolume van meer dan 1 Tbit/s. Het FiberRing-netwerk is opgebouwd uit carrier-grade netwerkcomponenten van zowel Cisco als Juniper.

Witold Kepinski  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!