Redactie - 28 juli 2014

Inval Chinese kantoren Microsoft


Bij vier Chinese kantoren van Microsoft heeft de Chinese overheid een inval gedaan. Tevens is er ook een officieel onderzoek naar het bedrijf geopend. Het is nog niet geheel duidelijk waar het onderzoek precies over gaat. Dit betreft mogelijk de samenwerking met Amerikaanse spionagediensten.

De invallen zijn door zowel Microsoft als de Chinese overheid bevestigd en vonden plaats in Peking, Shanghai, Guangzhou en Chengdu, echter geven beide partijen niet aan waar het onderzoek zich op richt. Wel heeft Microsoft  toegezegd 'actief mee te werken aan het onderzoek'.

De inval zou mogelijk een gevolg zijn van beschuldigingen van spionage. Zo uitte begin vorige maand de Chinese staatstelevisie beschuldigingen dat Microsoft nauw zou samenwerken met de Amerikaanse geheime diensten. Naar verluid zou Microsoft backdoors hebben ingebouwd in zijn software. Twee weken daarvoor verbood de Chinese overheid al de installatie van Windows 8 op nieuwe overheidscomputers, omwille van 'veiligheidsredenen',  al meldde persbureau Reuters dat Windows 8 simpelweg te veel energie zou verbruiken.

NvD
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!