Redactie - 28 februari 2014

Nederland is topper in huisvesten meeste CnC-server?s

 

Firewall leverancier FireEye heeft een rapport gepubliceerd waarin specifieke cijfers worden gegeven over (cyber)aanvallen van het afgelopen jaar.

Zo werden er meer dan 40.000 unieke en zeer geavanceerde aanvallen ontdekt en geanalyseerd. 5000 hiervan zijn gecategoriseerd als Advanced Persistent Threat-gerelateerd. Dit zijn ruim 13 aanvallen per dag. APT’s zijn aanvallen die meestal direct of indirect afkomstig zijn van overheden. Daarnaast was FireEye onder andere verantwoordelijk voor de ontdekking van elf zero-days.

Ook Nederland wordt genoemd in het rapport. Ons land behoort namelijk tot de top 5 landen wereldwijd met de grootste CnC-infrastructuur. Nog voor de Britten, Russen en Fransen. Een ander opmerkelijk resultaat uit het onderzoek is dat Amerika – ondanks het NSA-schandaal en de daarbij opgelopen imagoschade – het land blijkt te zijn dat het meest wordt aangevallen door APT’s. Het rapport toont verder dat van de ruim 20 sectoren die in 2013 zijn aangevallen, overheden, dienstverleners/ consultants en technologiebedrijven het meest worden bestookt.

Lees meer in het Advanced Threat Report.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!