Redactie - 21 juni 2013

Network2day levert WiFI netwerk aan Avoord Zorg en Wonen


Avoord Zorg en Wonen is bezig de netwerkinfrastructuur in haar vestigingen te moderniseren en te consolideren. Netwerkspecialist network2day is ingeschakeld om dit te realiseren.

Een van de functionaliteiten van het netwerk is plaatsbepaling via WiFi.“We willen toe naar een en hetzelfde netwerk voor datacommunicatie, telefonie en locatiebepaling, in plaats daar drie afzonderlijke netwerken voor te moeten hebben en onderhouden,” zegt Manager ICT Niek Valkenwoud van Avoord Zorg en Wonen. Valkenwoud en network2day hebben als eerste de vestiging onder handen genomen waarin het centraal kantoor en het hospice zijn ondergebracht. Later volgen de andere locaties, op het moment dat ze aan de beurt zijn in een grootschalig renovatieproject.

Network2day heeft een nieuw LAN gerealiseerd. Daarnaast is voor de decentrale locaties segmentering toegepast op de WAN-verbindingen van KPN ONE, waardoor het netwerk betrouwbaarder en veiliger geworden is. De gekozen infrastructuur heeft een pilot voor de integratie van smart-phones in het zorgproces mogelijk gemaakt. Voor de ontsluiting van het ECD (Elektronisch Patiënten Dossier) is een Wi-Fi infrastructuur gerealiseerd waarbij data, telefonie en locatiebepaling zijn geïntegreerd. “Dat laatste houdt in dat als patiënten de alarmknop indrukken die ze om hun hals hebben, een driepuntsmeting wordt verricht via de dichtstbijzijnde WiFi-accesspoints. De zorgverlener krijgt op zijn smartphone een melding met daarbij de locatie van de patiënt. Dit voorkomt een zoektocht door de gangen en kamers van de instelling en dat scheelt kostbare tijd.”

Jan Jacobs, Accountmanager Network2day: “We hebben de functionaliteit van het netwerk volledig kunnen benutten en praktische innovaties in het zorgproces helpen realiseren. Zo is er naast het nieuwe LAN- en WLAN-ontwerp gezorgd voor de integratie van zorgalarmering over het IP-netwerk.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!