Ron Smeets - 19 juli 2023

Microsoft Inspire volledig in het teken van generatieve AI

Deze week organiseert Microsoft de virtuele Inspire conferentie. Daar doet de software gigant diverse aankondigingen, waaronder de bekendmaking van de prijzen voor Microsoft 365 Copilot en de komst van Bing Chat Enterprise, een versie van de chatbot die is ingebouwd in Microsoft 365 waarbij ook rekening gehouden wordt met de privacy voor bedrijven.

Microsoft Inspire volledig in het teken van generatieve AI image

Het zal niemand verbazen dat (generatieve) AI het meest prominente onderwerp van de Inspire conferentie is. "We zitten midden in een enorme platformverschuiving met de nieuwe generatieve AI", aldus CEO Satya Nadella in zijn keynote. Hij wees daarbij op belangrijke toepassingen voor deze technologie, zoals het vermogen van AI om gebruikersinterfaces intuïtiever te maken met behulp van natuurlijke taal en informatiebeheer.

Generatieve AI in Microsoft 365

Tijdens Inspire werd ook de prijs bekendgemaakt van Microsoft 365 Copilot, de tool waarmee generatieve AI, gebaseerd op ChatGPT, aan de Microsoft 365 applicaties wordt toegevoegd. Een abonnement op deze AI-tool gaat 30 dollar per gebruiker per maand kosten. Dat bedrag komt dan bovenop de standaard abonnementskosten.

Niet bepaald voordelig dus, maar Microsoft heeft daar wel een reden voor. "De relatief hoge prijs dwingt potentiële klanten om beter na te denken over welke werknemerssegmenten het meest zullen profiteren van Copilot en om concrete use-cases met ROI te identificeren om de extra kosten te rechtvaardigen", aldus Gartner analist Jason Wong.

Bing chatbot met meer privacy

Om met name de privacy bij bedrijven te kunnen waarborgen heeft Microsoft Bing Chat Enterprise geïntroduceerd. Daarmee krijgen bedrijven veilig toegang tot Bing Chat vanuit hun eigen Microsoft 365-ecosysteem. In tegenstelling tot de openbare AI-chatbot van Bing, die door miljoenen internetgebruikers wereldwijd gebruikt wordt, staat de bedrijfsversie geen weergave of opslag van gebruikersgegevens toe om onderliggende technologie te trainen.

Bing Chat Enterprise is gratis inbegrepen bij Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- en Business Premium-abonnementen. Microsoft verwacht het in de toekomst ook vanuit Windows Copilot aan te bieden en voor $ 5 per gebruiker per maand als een stand-alone applicatie.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!