Ron Smeets - 20 juli 2023

Third party app-extensies voor Google Bard op komst

Bard, de generatieve AI-tool van Google, is sinds kort ook in Nederland beschikbaar. De tool is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt onder andere gewerkt aan de integratie van diverse third party app-extensies. Als we de ontdekkingen van 9to5Google mogen geloven, dan komen die extensies sneller dan verwacht.

Third party app-extensies voor Google Bard op komst image

Google Bard is sinds medio juli ook officieel in Nederland beschikbaar. De 'concurrent' van ChatGPT is echter, zo wordt her en der geroepen, nog lang niet uitontwikkeld. Tijdens Google I/O kondigde het bedrijf al diverse upgrades een uitbreidingen aan waar momenteel nog aan gewerkt wordt. Daarnaast liggen ook een aantal nieuwe extensies en plugins in het verschiet. En er wordt gewerkt aan een koppeling met Adobe Firefly.

9to5Google claimt te weten dat een deel van de tijdens Google I/O aangekondigde third party app-extensies mogelijk al sneller beschikbaar komen. Die conclusie trekken zij na het ontdekken van een UI met daarin enkele previews van extensies voor Bard. Het betreft in totaal negen extensies die in deze preview staan: Google Maps, YouTube, Google Flights, Google Hotels, Instacart, Kayak, Opentable, Zillow en Redfin.

Het nieuwe Extensies-menu krijgt volgens 9to5Google een pictogram in de vorm van een puzzelstukje. Via dat menu kunnen gebruikers straks bepaalde services in- of uitschakelen, plus tips over hoe de betreffende extensies het best gebruikt kunnen worden.

Behalve de genoemde extensies blijkt uit de ontdekking ook dat Google een Workspace-extensie voor Bard voorbereidt, die de chatbot toegang zou geven tot uw Google Docs, Drive en Gmail. Deze extensie werd overigens eerder ook al door Google aangekondigd, zonder verder details te verstrekken over de beschikbaarheid daarvan.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!