Ron Smeets - 24 juli 2023

Android app voor ChatGPT komt eraan

OpenAI heeft dit weekend officieel bekendgemaakt dat deze week begonnen wordt met de uitrol van de Android app voor ChatGPT, de generatieve AI-chatbot die de afgelopen maanden furore maakt en volop in het nieuws is.

Android app voor ChatGPT komt eraan image

De uitrol van de Android app van ChatGPT start dus deze week, zo maakte OpenAI via Twitter bekend. Of dit ook betekent dat de app op heel korte termijn in Nederland en België al gebruikt kan worden, dat is niet bekend. Doorgaans worden dit soort wereldwijde lanceringen van populaire apps en diensten in fases uitgevoerd. Al gaan er ook stemmen op dat OpenAI in dit geval kiest voor een wereldwijde, 'big bang' lancering. Android gebruikers kunnen, ook in Nederland en België, per direct de app alvast 'pre-orderen' in de Google Play Store.

De uitrol van de ChatGPT-app voor Android komt ruim twee maanden nadat de iOS-app van de generatieve AI-Chatbot het daglicht zag. Volgens OpenAI zullen er geen functionele verschillen tussen de Android en iOS-versie van de app zitten. Een van die handige functies is het synchroniseren van de schatgeschiedenis tussen alle apparaten waarop een gebruiker ingelogd is.

In de Play Store stonden overigens al wel diverse ChatGPT-apps, maar die zijn afkomstig van andere ontwikkelaars. Daar zaten soms ook dubieuze en malafide apps tussen die gebruikers soms probeerden te verleiden tot het afsluiten van (dure) abonnementen voor het gebruik van ChatGPT-achtige functies. In de praktijk bleken veel van die apps fake en dus pure oplichting. Gelukkig heeft Google er inmiddels al heel wat uit de Play Store verwijderd.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!