Ron Smeets - 24 juli 2023

KPN boekt iets meer omzet en winst

KPN heeft vandaag de resultaten over het eerste halfjaar van 2023 gepresenteerd. De telecomprovider heeft, vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, iets meer omzet gedraaid. Die kwam eind juni uit op 2,66 miljard euro (+1,8%). De operationele winst steeg ook, met 9 procent naar 653 miljoen euro.

KPN boekt iets meer omzet en winst image

Net als T-Mobile en DELTA is KPN hard bezig met de 'verglazing' van haar eigen netwerk en Nederland. In de eerste zes maanden van 2023 wist KPN, samen met Glaspoort, in totaal bijna 300.000 nieuwe adressen (zowel particulier als zakelijk) aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de provider. Dat betekent overigens niet dat al die adressen ook een glasvezelabonnement van KPN nemen. Dat aantal groeide in diezelfde periode met 77.000.

“We blijven goede vooruitgang boeken met onze Accelerate to Grow-strategie. De omzet uit diensten blijft groeien en dat zien we terug in al onze segmenten. We zetten alles op alles om onze klanten te voorzien van de beste verbindingen en diensten. Dit zien we ook terug in de klanttevredenheid. Die blijft hoog, bij zowel consumenten als zakelijke klanten. Met onze versnelde uitrol van glasvezel liggen we op koers. We gaan volop door met het vervangen van ons kopernetwerk door glasvezel", aldus KPN CEO Joost Farwerck.

Overnames Primevest en Youfone

Die groeistrategie werd in de eerste zes maanden van dit jaar kracht bijgezet met de overname van de mobiele virtuele operator Youfone en glasvezelprovider Primevest. "Met Primevest versterken we onze glasvezelpositie in grote steden en met de voorgenomen overname van Youfone onze positie in het mobiele 'no-frills'-segment", zegt Farwerck.

Daarnaast is KPN onlangs door Ookla (van Speedtest) ook weer uitgeroepen tot de provider met het beste mobiele netwerk van Nederland. Het Duitse Umlaut, dat (mobiele) netwerken wereldwijd test, heeft KPN zelfs de titel voor het beste mobiele netwerk ter wereld toebedeeld.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!