Ron Smeets - 25 juli 2023

Geoptimaliseerde beveiliging voor IT-infrastructuur van Trend Micro

Trend Vision One - Endpoint Security is de nieuwe, geoptimaliseerde oplossing voor het next-generation cybersecurity-platform van het bedrijf. Deze tool voegt beveiliging, detectie en respons samenvoegt voor endpoints, servers, cloud workloads en datacenters samen en ondersteunt klanten bij de modernisatie van hun IT-omgeving.

Geoptimaliseerde beveiliging voor IT-infrastructuur van Trend Micro image

Met Trend Vision One krijgen klanten toegang tot krachtig risicobeheer, bescherming over meerdere lagen en XDR-mogelijkheden om beveiligingswerkzaamheden te stroomlijnen en harmoniseren. Daarnaast kunnen zij met deze oplossing ook hun beveiliging, schaalbaarheid en prestaties verbeteren. Hierdoor krijgen IT- en beveiligingsteams de mogelijkheid om het aanvalsoppervlak holistisch te beheren voor snellere en nauwkeurigere bescherming tegen dreigingen en risicobeperking.

Beschikbaar op AWS Marketplace

Trend Vision One is nu beschikbaar op AWS Marketplace. De oplossing is ontworpen om naadloos te integreren in AWS-omgevingen en biedt een cybersecurity-platform met een focus op het beschermen van cloud workloads. Het platform biedt geavanceerde mogelijkheden voor de detectie van dreigingen en diepgaande inzichten, waardoor een veerkrachtige verdediging tegen digitale dreigingen mogelijk is.

"Toenemende IT-complexiteit vraagt enorm veel van IT- en beveiligingsteams en geeft cybercriminelen meer kansen om het steeds groter wordende aanvalsoppervlak te exploiteren. Als reactie op deze uitdagingen willen onze klanten hun beveiliging vereenvoudigen zonder concessies te doen aan de effectiviteit. Trend Vision One - Endpoint Security is een directe reactie op deze behoefte. Het helpt IT- en beveiligingsteams om dreigingen sneller te stoppen en controle te nemen over risico's", aldus Kevin Simzer, COO van Trend Micro.

Beveiligingsacties stroomlijnen

Door contextrijk inzicht voor endpoints, servers en cloud workloads naar het Trend Vision One-platform te brengen, kunnen IT- en beveiligingsteams hun activiteiten aanzienlijk stroomlijnen:

- Consolideer producten en verbeter inzicht en correlatie: Uit een recent onderzoek van Gartner is gebleken dat in 2022 driekwart (75%) van de organisaties streeft naar consolidatie van beveiligingsleveranciers. Twee jaar eerder was dat nog minder dan een derde (29%). Het consolideren van point solutions en de beveiliging van endpoints, servers en cloud workloads te integreren, worden kosten en complexiteit geminimaliseerd. Dit verbetert de efficiëntie van IT-werkzaamheden, vermindert alert-moeheid en dicht mogelijke beveiligingshiaten. Daarnaast profiteren organisaties van high-fidelity detectie en respons-waarschuwingen.

- Optimaliseer en personaliseer hybride IT-beveiliging: Maak gebruik van gespecialiseerde beveiligingsfuncties die zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor fysieke servers, virtuele machines en cloud workloads.

- Verbeter de IT- en SecOps workflow: Ontdek nieuwe mogelijkheden voor preventie, detectie en respons - waaronder ransomware rollback, machine learning, apparaatbeheer, hostgebaseerde inbraakpreventie, applicatiebeheer, bewaking van bestandsintegriteit, logboekinspectie en generatieve AI-ondersteuning - om de doelstellingen van SecOps en IT-Ops te versnellen en met elkaar te verbinden.

- Verminder risico's en anticipeer op aanvallen: Kwantificeer en verminder proactief endpoint- en cross-layer-risico's met Attack Surface Risk Management (ASRM) met native opname van netwerk-, cloud- en e-mailgegevens.

Beveiliging IT-infrasructuur

Trend Vision One biedt beveiliging voor elke laag van de IT-infrastructuur, waaronder endpoint, server, e-mail, cloudservices, netwerken, 5G en OT (operationele technologie).

Met gecentraliseerd inzicht en beleidsbeheer voor alle soorten endpoints, biedt Trend Vision One - Endpoint Security uitgebreide beveiliging, detectie en respons (EDR) voor Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen, zowel on-premises als in de cloud, vanaf één gebruiksvriendelijke console.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!