Ron Smeets - 27 juli 2023

Strategische samenwerking Cronos Group en AWS

De Cronos Group heeft onlangs een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Amazon Web Services (AWS). Voor Cronos betekent de samenwerking met AWS een belangrijke groeimotor voor haar activiteiten in de Benelux. Amazon mikt met de overeenkomst op het versnellen van haar datacenterdiensten in de regio.

Strategische samenwerking Cronos Group en AWS image

De Cronos Groep wil met AWS haar klanten in de Benelux helpen hun snelheid van innovatie en value-to-market te verhogen. Vier van de vijf bedrijven in Nederland met een Amsterdamse beursnotering naast al gebruik van AWS om hun time-to-market te versnellen, kosten te verlagen en hun bedrijven wereldwijd te ondersteunen. AWS richt zich met zijn datacenterdiensten op zes fundamentele pijlers: cloudmigraties, SAP op AWS, data en analytics, AI, machine learning en Internet of Things (IoT).

"Inmiddels hebben verschillende groepsbedrijven zich gespecialiseerd in elementen van het aanbod van AWS. We willen ons aanbod en go-to-market strategie consolideren om een one-stop shop aanbod voor onze AWS-diensten te creëren. De volgende jaren zullen we heel wat informatici aantrekken en bijscholen in de verschillende AWS-pijlers", zegt Dirk Deroost, medeoprichter van de Cronos Groep.

De consolidatie krijgt vorm dankzij Scale, het AWS Cloud Center of Excellence van De Cronos Groep. Scale brengt vandaag 16 competence centres van Cronos samen en zal in de toekomst ook potentiële nieuwe bedrijven incuberen, om de implementatie van AWS-diensten verder te optimaliseren.

Benelux en Scandinavië

De samenwerkende partijen hebben een groeiplan opgesteld op basis van de reikwijdte van De Cronos Groep in de Benelux, met 45 kantoren en sterke capaciteiten in IT-consultancy. De internationale uitbreiding van De Cronos Groep wordt de tweede groeipijler van de samenwerking. Daarvoor wordt met name gekeken naar Scandinavië, dat inzake gebruik van cloud een voorloper is. Het lokale en ondernemingsgerichte ecosysteem van De Cronos Groep zal een belangrijke component vormen van de Europese groeiambities van beide partijen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!