Redactie - 28 juli 2023

Fundaments doneert hardware aan IT-studenten ROC van Twente

De leverancier van cloud-oplossingen Fundaments doneert hardware aan de Regionale Opleidingscentrum (ROC) van Twente. Zo wil Fundaments de IT'ers van morgen een vliegende start geven en hiervoor de juiste tools aanreiken.

Fundaments doneert hardware aan IT-studenten ROC van Twente image

Stel je voor dat je als IT-student kunt spelen met de andere merken hardware dan het beperkte aanbod dat normaal voorhanden is op je opleiding. Dat is precies de reden waarom Fundaments de donatie heeft gedaan. Jeroen Tekelenburg, COO van Fundaments, zegt: “We willen ervoor zorgen dat de IT’ers van morgen klaar zijn voor de uitdagingen van de arbeidsmarkt. De studenten leren door het aanbod van verschillende merken het bestaan van de ‘dialecten’ van deze merken kennen. Zo zijn zij straks als IT-professionals inzetbaar bij elke klus die op hun pad komt!”

Kennismaken met diverse soorten hardware

In de huidige arbeidsmarkt is er een groeiende vraag naar goed opgeleide IT-professionals. Om ervoor te zorgen dat toekomstige IT'ers zich optimaal kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat ze tijdens hun opleiding al kennismaken met verschillende merken en soorten hardware. Hierdoor kunnen ze na hun opleiding een brede inzetbaarheid garanderen, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor potentiële werkgevers.

Tekelenburg vervolgt: “Bij Fundaments zijn we altijd bezig met de toekomst en we willen niets liever dan de volgende generatie IT-talenten ondersteunen. Daarom hebben we met veel plezier een partij hardware geschonken aan het ROC van Twente. We hopen dat de studenten er veel plezier van hebben en dat het hen helpt om hun IT-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Onze slogan zegt niet voor niets: Go beyond. Be the best.”

'Studenten meer mogelijkheden bieden'

De overhandiging van de hardware vond plaats in het kantoorpand van Fundaments, een oude textielvilla in Enschede. Tekelenburg had de eer om de hardware te overhandigen aan Maarten Ferguson, de Hardware instructeur bij ROC van Twente. Ferguson: “Hiermee kunnen we de studenten meer mogelijkheden bieden, in zowel de fysieke warehousing als in de technische realisatie van projecten. Het geeft toch echt wel een meerwaarde voor de studenten en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Voor de studenten heeft Tekelenburg nog de volgende boodschap: “We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en kunnen niet wachten om te zien welke geweldige dingen jullie, de IT-studenten, met de hardware gaan doen. De IT-wereld wacht op jullie, dus maak er wat moois van!”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!