Ron Smeets - 30 juli 2023

Goed eerste halfjaar voor Capgemini

Het France IT-consultancy bedrijf Capgemini kende een goed eerste halfjaar. De omzet steeg met ruim vijf procent naar 5,7 miljard euro en de genormaliseerde winst per aandeel kwam ruim vijftien procent hoger uit, op € 5,80. Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers heeft Capgemini het voornemen uitgesproken om 2 miljard euro te investeren in AI.

Goed eerste halfjaar voor Capgemini image

Ondanks dat de cijfers over het eerste halfjaar van 2023 positief waren, merkte Capgemini ook op dat de groei door het uitdagende macro-economisch klimaat achterbleef bij de verwachtingen. Het momentum in het VK, Ierland en de Rest van Europa bleef in het tweede kwartaal robuust, dankzij de sterke groei in de productiesector en de publieke sector. De bedrijvigheid bleef op peil in Frankrijk, mede geholpen door de productiesector.

Net als in het vorige kwartaal was de vertraging in Noord-Amerika echter sterker dan op groepsniveau. De inkomsten in de regio waren stabiel op cc in het tweede kwartaal van 2022, afgestraft door de krimp in de sectoren Consumer Goods & Retail en TMT, plus vertraging in Financial Services, aldus het bedrijf.

Voor de rest van 2023 verwacht Capgemini een verdere omzetgroei tussen de 4 en 7 procent, een operationele marge van 13 tot 13,2 procent  en organische vrije kasstroom van ongeveer 1,8 miljard euro.

2 miljard voor AI

Capgemini maakte ook bekend dat het bedrijf voornemens is om 2 miljard euro te investeren in (generatieve) AI. Daarmee wil het bedrijf onder andere de workforce van haar Data & AI-teams de komende drie jaar verdubbelen, naar 60.000.

"Ik ben ervan overtuigd dat generatieve AI een grote rol gaat spelen in deze transitie. We ontwikkelen een portfolio van branchespecifieke aanbiedingen en ondertekenen strategische partnerschappen, met name met Google Cloud en Microsoft, terwijl we het grootste deel van ons personeel trainen via onze Data & AI Campus om de kracht volledig te benutten van generatieve AI in onze activiteiten", aldus Aiman ​​Ezzat, CEO van Capgemini.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!