Wouter Hoeffnagel - 02 augustus 2023

Amazon.nl opent eerste Nederlandse fulfillment center

Amazon.nl opent haar eerste Nederlandse fulfillment center in Almelo. Het nieuwe magazijn is een aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg, en stelt Amazon.nl in staat een breed scala aan Nederlandse merken toe te voegen aan haar assortiment en de winkelervaring voor klanten verder te verrijken.

Amazon.nl opent eerste Nederlandse fulfillment center  image

Het magazijn heeft een opslagruimte van 2.200m3 en kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken. Op de lange termijn zal het magazijn werkgelegenheid bieden aan bijna 170 medewerkers. Op Amazon.nl worden naar verwachting zo’n 12.000 nieuwe producten van meer dan 400 merken toegevoegd aan het assortiment. Daarbij zal het assortiment aan levensmiddelen worden uitgebreid met nieuwe producten, zodat consumenten ook voor hun dagelijkse boodschappen bij Amazon terecht kunnen. Enkele toonaangevende nieuwe merken die vanaf nu beschikbaar zijn op Amazon.nl zijn Ariel, Calvé, Dreft, Lindt Clipper, Nintendo, Optimum Nutrition, Sony en Unox.

'Belangrijke mijlpaal'

Roeland Donker, Country Manager bij Amazon Nederland: "De opening van ons lokale fulfillment center is een belangrijke mijlpaal, waarmee we de geweldige ontvangst van Amazon.nl door Nederlandse klanten sinds onze lancering in Nederland in 2020 bestendigen. We zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende online winkels in Nederland. Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren. Deze stap zal ons helpen om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland te worden."

Het fulfillment center is gevestigd in Businesspark Twente en geniet een gunstige geografische ligging vlakbij de grens met Duitsland, waardoor het naadloos aansluit op het internationale logistieke netwerk van Amazon. Voor de huur van het gebouw heeft Amazon een meerjarige huurovereenkomst afgesloten met Bleckmann, dat tevens de operationele werkzaamheden verzorgt. Het magazijn is een aanvulling op Amazon’s huidige logistieke dienstverlening in Nederland.

Amazon in Nederland

Amazon deelt ook enkel cijfers. Het e-commercebedrijf telt in Nederland zo’n 1.250 medewerkers en beschikt over een hoofdkantoor in Amsterdam, een sorteercentrum in Rozenburg (DNL1) en het nieuwe fulfillment center in Almelo. Op dit moment telt de logistieke vloot van Amazon in Nederland meer dan 260 bestelwagens, waaronder ongeveer 40 elektrische bestelwagens. Via Amazon.nl zijn inmiddels meer dan 600 miljoen producten beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!