Witold Kepinski - 08 september 2023

Amadeus kiest voor RISE with SAP

SAP heeft aangekondigd dat Amadeus met succes zijn belangrijkste SAP-software-infrastructuur naar de cloud heeft getransformeerd via de RISE with SAP-oplossing. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor Amadeus, een technologiebedrijf voor de reis- en toerisme-industrie in zijn digitale transformatie, terwijl het bedrijf werkt aan zijn visie om de reiservaring voor iedereen, overal, beter te maken.

Amadeus kiest voor RISE with SAP image

Door gebruik te maken van RISE met SAP S/4HANA Cloud, private edition, heeft Amadeus zijn interne processen overgezet naar de cloud met Microsoft Azure om de operationele veerkracht te verbeteren en zijn activiteiten te evolueren naar een op cloud-operaties gebaseerd model. De vereenvoudigde aanpak voor RISE met SAP, dat één commerciële aanbieding en contract biedt voor infrastructuur, beheerde services en licenties, helpt de operationele efficiëntie van Amadeus te waarborgen.

Met exclusieve toegang tot de nieuwste updates, verbeteringen en branchespecifieke oplossingen zal Amadeus in staat zijn de schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie te vergroten en tegelijkertijd verder te blijven innoveren in de overstap naar een cloud-operationeel model. Het verbeterde vermogen om te reageren en de operationele capaciteit indien nodig aan te passen, afhankelijk van de markt- en vraagomstandigheden, maakt het bedrijf klaar om verdere groei in de reisindustrie te ondersteunen.

“Bij Amadeus streven we ernaar technologie te gebruiken om betere reizigerservaringen op te bouwen. We hebben voor RISE met SAP gekozen omdat cloudtechnologie nu een verbeterd serviceniveau kan bieden”, zegt Santiago Franco, Chief Information Officer van Amadeus. “En we zijn ervan overtuigd dat onze beslissing onze operationele efficiëntie zal verbeteren, innovatie zal stimuleren en uiteindelijk onze interne processen zal verbeteren.”

“Door hun activiteiten via SAP naar de cloud te verplaatsen, plaatst Amadeus zichzelf in een uitstekende positie om hun succes naar een hoger niveau te tillen, en we zijn verheugd hen te kunnen ondersteunen in hun transformatietraject”, aldus Scott Russell, lid van de Raad van Bestuur. van SAP SE en hoofd van Customer Success. “We zijn er trots op dat Amadeus RISE With SAP inzet om hun interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen, waardoor ze efficiënter en productiever kunnen zijn en hun groei en succes kunnen versnellen.”

De technologie van Amadeus voorziet de reis- en toerismebranche van innovatieve oplossingen en boekingssystemen voor luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus en andere spelers uit de sector in meer dan 190 landen over de hele wereld. Het open platform van Amadeus verbindt het wereldwijde reis- en hospitality-ecosysteem, van startups tot grote industriële spelers en overheden, en herontwerpt de reizen van morgen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!