Ron Smeets - 15 september 2023

Release generatieve AI-tool Gemini van Google op handen

Google zelf heeft het nog niet bevestigd, maar volgens The Information, dat claimt gesproken te hebben met personen die bekend zijn met de situaties, staat Google op het punt haar nieuwe generatieve AI-software, Gemini, te lanceren. Dat moet een geduchte concurrent worden van ChatGPT-4 van OpenAI.

Release generatieve AI-tool Gemini van Google op handen image

Gemini wordt ontwikkeld door Google. Het bedrijf heeft de afgelopen manden fors geïnvesteerd om een inhaalslag te maken op de voorsprong die OpenAI, dat door Microsoft ondersteund wordt, met ChatGPT heeft.

Gemini als concurrent voor GPT4

Gemini bestaat uit een verzameling van zogenoemde LLC-modellen. Dat zijn generatieve AI-taalmodellen voor AI-chatbots, zoals ChatGPT en het autonoom produceren van teksten gebaseerd op wat gebruikers willen lezen, zoals e-mailconcepten, muziekteksten of nieuwsverhalen.

Van Gemini wordt echter ook verwacht dat het in staat zal zijn programmeurs te helpen bij het schrijven van code voor programma’s of het genereren van originele afbeeldingen aan de hand van wat gebruikers aangeven te willen zien.

Bèta versie voor ontwikkelaars

Volgens de bronnen van The Information heeft Google al een vroege versie van Gemini beschikbaar gemaakt aan ontwikkelaars en bedrijven zodat zij ermee kunnen testen. Dat is nog een bèta-versie. De definitieve Gemini release zal uiteindelijk meer op één lijn staan met GPT4, aldus de bronnen. Google is ook van plan Gemini beschikbaar te maken voor bedrijven via zijn Google Cloud Vertex AI-service.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!