Ron Smeets - 19 september 2023

Foxconn werkt aan forse uitbreiding in India

Foxconn is al jaar en dag een van de grootste gadget productenten van Taiwan en de wereld. Het bedrijf is vooral bekend vanwege de iPhone waarvan het elk jaar tientallen miljoenen exemplaren voor Apple in produceert. Op dit moment heeft Foxconn een nieuwe doelstelling. Het bedrijf wil haar investeringen en het personeelsbestand van haar Indiase tak binnen nu en een jaar verdubbelen.

Foxconn werkt aan forse uitbreiding in India image

Om die doelstelling te bereiken gaat Foxconn flink investeren in productiefaciliteiten in het zuiden van India. Daar, in de provincie Tamil-Nadu, heeft Foxconn al een iPhone fabriek met zo'n 40.000 medewerkers. Dat moeten er, als het aan Foxconn ligt, eind volgend jaar dus meer dan 80.000 worden. Het voornemen van de Taiwanese fabrikant voor de Indiase uitbreiding werd wereldkundig gemaakt door V Lee van Foxconn in India.

Miljardeninvesteringen slechts het 'begin'

Enkele weken geleden meldde een andere Indiase provincie, Karnataka, dat Foxconn zo'n 600 miljoen dollar zal investeren voor de bouw van productiefaciliteiten voor iPhone onderdelen en chips. Ook de grote baas van de Hon Hai Technology Group (waar Foxconn onderdeel van uitmaakt), Liu Young-way, heeft eerder al gezegd dat het bedrijf veel potentieel ziet in India. Hij gaf bovendien aan dat de miljardeninvesteringen die het bedrijf nu in India doet, slechts een begin zijn.

De Indiase activiteiten van Foxconn zijn op dit moment nog goed voor ongeveer vijf procent van de totale omzet van het bedrijf, zo'n 10 miljard dollar. Foxconn heeft dertig fabrieken in India, negen campussen en twintig woongelegenheden.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Arctic Wolf BW vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!