Ron Smeets - 20 september 2023

Twee nieuwe directieleden voor Techleap

Techleap heeft deze week twee nieuwe directieleden benoemd. Maarten Cleeren is de nieuwe managen director als opvolger van Maurice van Tilburg. De tweede directiewijziging betreft de aanstelling van Hadewych Corstens als commercial director. De komst van de nieuwe directieleden betekent ook de start van een nieuwe fase voor Techleap, waarin sommige activiteiten zelfvoorzienend moeten gaan worden met steun van het bedrijfsleven. Daarnaast wordt er stevig ingezet op data als ondersteunende component en komt er nog meer aandacht voor thematische samenwerkingen en het ondersteunen van Deeptech-bedrijven.

Twee nieuwe directieleden voor Techleap image

Een van de opdrachten die Techleap van de minister van Economische Zaken en Klimaat gekregen heeft, was het aantrekken van private gelden om de community-initiatieven van Techleap te verzelfstandigen. Om die doelen te bereiken heeft Techleap Hadewych Corstens benoemd tot commercial director. Samen met de nieuwe managing director Maarten Cleeren is het leiderschapsteam van Techleap compleet.

Verzelfstandiging Techleap

In maart van 2022 werd Maarten Cleeren benoemd tot directeur operations bij Techleap. In deze functie heeft hij de operatie verder geprofessionaliseerd. In zijn nieuwe positie als managing director zal hij zorg dragen voor een cultuur die past bij de nieuwe opdracht tot verzelfstandiging en daarbij invulling geven aan de vernieuwde doelstellingen.

"Techleap staat voor een prachtige uitdaging in de komende jaren. Nederland kan zoveel meer doen om Nederlandse techbedrijven te helpen groeien - rondom het aantrekken van funding, het vinden van divers talent en het creëren van betere beleidsvoorwaarden. Daar gaan we de komende jaren vol op inzetten", aldus Cleeren die voor zijn overstap naar Techleap diverse leiderschapsrollen bij uitgevers Noordhoff en Elsevier bekleedde.

Commercialisatie Techleap-programma

Hadewych Corstens is naast Maarten Cleeren het tweede nieuwe directielied van Techleap. Zij wordt verantwoordelijk voor de privatisering van delen van de organisatie door middel van conceptontwikkeling en samenwerkingsmogelijkheden. Verder krijgt ze als opdracht de onderdelen BOLD en Diverse Leaders in Tech tot zelfstandige organisaties te maken en de toegevoegde waarde ervan voor ondernemers (en dus voor Nederland) te vergroten. Corstens was eerder verantwoordelijk voor de realisatie van exponentiële omzetgroei en succes bij online platforms Marktplaats, eBay en Gumtree in Nederland, Silicon Valley en Australië.

Constantijn van Oranje blijft als special envoy actief voor de organisatie, terwijl Myrthe Hooijman voorlopig de rol van director ecosystem interventions waarneemt. "Maarten heeft met zijn sterke operationele vaardigheden en managementkwaliteiten het fundament gelegd voor deze nieuwe fase van Techleap. Hadewych gaat ons helpen om nieuwe samenwerkingen te sluiten, concepten te ontwikkelen en onze 'communities' uit te bouwen en te verzelfstandigen. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging met hen aan te gaan en samen met de beste techondernemers, en publieke en private partners een nog veel sterker tech-ecosysteem neer te zetten", aldus Constantijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!