Witold Kepinski - 06 oktober 2023

Docker kondigt nieuwe toepassingen aan

Tijdens het DockerCon event heeft Docker tijdens een keynote van zijn jaarlijkse wereldwijde ontwikkelaarsconferentie, drie nieuwe producten aangekondigd: Docker Scout, de volgende generatie Docker Build en Docker Debug . De producten zijn ontworpen voor ontwikkelingsteams en combineren het reactievermogen en het gemak van lokale ontwikkeling met de on-demand bronnen, verbondenheid en samenwerking van de cloud. Docker Scout is algemeen beschikbaar; de andere twee producten zijn beschikbaar in de publieke bèta.

Docker kondigt nieuwe toepassingen aan image

“De cloud biedt veel potentiële voordelen voor ontwikkelingsteams, maar de meeste 'inner-loop'-oplossingen vereisen een complete verandering in tools en workflows – en heel weinig ontwikkelaars willen hun hele laptop naar de cloud sturen”, aldus Scott Johnston, CEO van Docker. “De nieuwe producten die we vandaag hebben aangekondigd, ontmoeten ontwikkelingsteams waar ze zijn met 'net genoeg cloud', waardoor de grenzen tussen lokale en externe ontwikkeling naadloos vervagen. Door dit te doen, stellen we deze teams in staat de levering van veilige applicaties die cruciaal zijn voor hun bedrijf te versnellen.”

De nieuwe producten brengen de kracht van de cloud naar het “inner-loop” code-build-test-debug-proces van een ontwikkelteam:

  • Docker Scout GA . Tegenwoordig vereisen de vele tools, processen en mensen die betrokken zijn bij de softwaretoeleveringsketen te veel contextwisselingen voor de ontwikkelaar. Bovendien is het voor de ontwikkelaar vaak onduidelijk welke stappen hij kan ondernemen om de softwarekwaliteit te verbeteren. Als aanvulling op de bestaande vertrouwde inhoud, buildautomatisering en SBOM-tools van Docker, voegt Docker Scout relevante inzichten, beleidsevaluatie en contextueel herstel toe, en ontmoet tegelijkertijd ontwikkelaars waar ze werken via integraties met Sysdig, JFrog Artifactory, AWS ECR, BastionZero, GitHub, GitLab, CircleCI en Jenkins.
  • Docker-build van de volgende generatie . Ontwikkelteams kunnen per teamlid wel een uur per dag verspillen aan het wachten tot het opbouwen van hun image is voltooid. Om dit aan te pakken versnelt de volgende generatie Docker Build het bouwen tot maar liefst 39 keer door automatisch te profiteren van grote, on-demand cloudgebaseerde servers en teambrede build-caching.
  • Docker-foutopsporing . Ontwikkelaars kunnen maar liefst 60% van hun tijd besteden aan het debuggen van hun applicatie. Maar een groot deel van die tijd wordt besteed aan het sorteren en configureren van tools en het instellen ervan, in plaats van aan het daadwerkelijk debuggen. Docker Debug biedt een taalonafhankelijke, geïntegreerde toolbox voor het debuggen van lokale en externe container-apps, waardoor ontwikkelaars problemen sneller kunnen vinden en oplossen.

Deze producten vormen een aanvulling op bestaande Docker-producten, waaronder Docker Desktop, Private Repos voor samenwerking tussen ontwikkelingsteams en Docker Hub, een marktplaats voor het ontdekken en distribueren van vertrouwde inhoud van de open source-gemeenschap en commerciële onafhankelijke softwareleveranciers.

De vandaag gelanceerde producten vormen een voortzetting van de leidende rol van Docker bij het leveren van tools, inhoud en diensten voor ontwikkelingsteams om snel veilige applicaties te bouwen, te delen en uit te voeren. Deze producten zijn gebaseerd op open source en open standaarden die samen met onze ontwikkelaarsgemeenschap zijn gebouwd – een samenwerking die teruggaat tot het open source-debuut van de Docker Engine in maart 2013. Deze open source-projecten en standaarden worden beheerd door de CNCF, de Linux Foundation, en anderen, waaronder containerd, het Moby-project (Docker Engine), BuildKit, Compose en vele anderen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!