Wouter Hoeffnagel - 08 november 2023

Woningen voor Oekraïense vluchtelingen met TP-Link Omada van internet voorzien

52 tijdelijke woningen voor Oekraïense vluchtelingen zijn gerealiseerd in de gemeente Waterland. Agile Connected realiseerde internet en televisie in deze units met behulp van een Omada-oplossing van TP-Link.

Woningen voor Oekraïense vluchtelingen met TP-Link Omada van internet voorzien image

In de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn op een vijftal locaties - Assendelft, Wormerland, Landsmeer, Oostzaan en Volendam - respectievelijk 64 en 21 woningen per locatie gerealiseerd. Ook zijn op de voormalige handbalvelden van Sportpark Markgouw in Monnickendam tijdelijk stapelbare woningen neergezet. Op de locaties zijn metalen prefab woningen gerealiseerd, waar stabiele Wi-Fi niet vanzelfsprekend is. Ook is Oekraïense televisie niet beschikbaar via reguliere providers in Nederland. Daarom is de keuze gevallen op satelliet-tv.

"Dit alles gaat veel verder dan routers, switches en accesspoints. We vinden het een eer om ervoor te zorgen dat deze mensen digitaal kunnen communiceren met Nederlandse instanties, vrienden en familie. En dat ze een stukje ‘thuis’ kunnen ontvangen op hun televisie", schrijft TP-Link op zijn website.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!