Redactie - 09 november 2023

Dell introduceert nieuwe UltraSharp-monitoren

Dell introduceert nieuwe UltraSharp-monitoren en monitoren voor videoconferencing die ontworpen zijn om uw productiviteit en algemeen oogcomfort te verhogen en betere samenwerkingen mogelijk te maken voor vlotte werksessies.

Dell introduceert nieuwe UltraSharp-monitoren image

Dell introduceert monitoren met vijfsterrencertificering voor oogcomfort: de Dell UltraSharp 27 Thunderbolt Hub-monitor (U2724DE) en Dell UltraSharp 27-monitor (U2724D), geschikt voor professioneel gebruik op kantoor of thuis. Dit is een gloednieuwe standaard voor oogcomfort in de sector die werd ontwikkeld door TUV Rheinland, een professionele en onafhankelijke keuringsorganisatie. 

De monitoren hebben volgens Dell verbeterde functies voor visueel comfort waarmee de ogen van de gebruikers minder belast worden, zoals:

  • Verdubbeling van de beeldverversingssnelheid van onze huidige UltraSharp-monitoren tot maar liefst 120Hz, die zorgt voor vloeiender en scherper bewegende beelden;
  • Verbeterde ComfortView Plus, die de schadelijke blootstelling aan blauw licht aanzienlijk vermindert: tot minder dan 35 procent (tegenover een blootstelling tot 50 procent bij de vorige generatie monitoren);
  • Ingebouwde omgevingslichtsensor (Ambient Light Sensor) die de lichtomstandigheden detecteert en automatisch de helderheid van het scherm en de kleurtint aanpast.

De nieuwe functies zijn nuttig omdat uit een recente studie is gebleken dat een beeldscherm dat de helderheid aanpast onder verschillende omgevingslichtniveaus de frequentie van vermoeidheids­verschijnselen aan de ogen met 7 tot 17 procent kan verminderen. Een andere studie toonde aan dat een monitor met een lage blauwlichtreductiefunctie tekenen van vermoeidheid van de ogen met 8 procent vermindert na 50 minuten opzoekwerk.

De nieuwe Dell UltraSharp 24 USB-C Hub-monitor (U2424HE) en de Dell UltraSharp 24-monitor (U2424H) zijn iets kleiner van formaat en zijn ook uitgerust met verbeterde functies voor visueel comfort. Hieronder een overzicht van de andere functies van de vier nieuwe beeldschermen:

  • Verbonden productiviteit: Uitgebreide aansluitmogelijkheden met één Thunderbolt- of USB-C-kabel die tot 90 W stroom en data- en videosignalen doorgeeft, RJ45 die tot 2,5 GbE levert voor een snelle en stabiele netwerkverbinding, allemaal beschikbaar op de Dell UltraSharp 27 Thunderbolt Hub-monitor en de Dell UltraSharp 24 USB-C Hub-monitor. De vier monitoren zijn allemaal voorzien van een HDMI- en DP 1.4-aansluiting.
  • Duurzaamheid: De monitoren zijn EPEAT Gold-, TCO Edge-, ENERGYSTAR- en FSC-gecertificeerd. Dell is een EPEAT Climate+ Champion en heeft het ruimste gamma van monitoren6 in de sector, waaronder de nieuwe UltraSharp 24- en 27-monitoren (U2424H/HE en U2724D/DE) die het EPEAT Climate+-attest hebben behaald. Dat betekent dat die producten voldoen aan de beste praktijken van de industrie op het gebied van decarbonisatie.

Nieuwe monitoren voor videoconferencing

Dell lanceert ook nieuwe monitoren voor videoconferencing met verbeterd gebruiksgemak, een betere camera en verbluffende multitaskingfuncties. De monitoren zijn 23,8 inch-, 27 inch- en 34 inch-monitoren voor videoconferencing die gecertificeerd zijn voor zowel Microsoft Teams als Zoom. De modellen bevatten trouwens een geïntegreerde camera, luidsprekers en microfoons en zorgen dus voor een clean desk.

Om de gebruiker te helpen om er goed uit te zien, zelfs bij weinig licht, heeft Dell een intelligente 4MP 2K QHD-camera ingebouwd, met AI-autoframing, digitale overlap HDR en ondersteuning voor videoruis­onderdrukking. Er is ook  beveiliging en een snelle samenwerking dankzij Dell ExpressSign-in: dat detecteert wanneer de gebruiker vlakbij of niet meer in de buurt bent en helpt het apparaat te vergrendelen of de gebruiker aan te melden via Windows Hello. Voor nog meer veiligheid is er een mechanisch privacyluikje voorzien, zodat de gebruiker de webcam handmatig kan blokkeren. Die nieuwigheden in combinatie met het nieuwe functionele ontwerp van de monitoren, dat inhoudt dat de camera en luidsprekers prominent bovenaan zijn geplaatst, zullen bij de volgende videoconferentie voor gebruikservaring zorgen.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Dell UltraSharp 24-monitor (U2424H) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 267,41
  • De Dell UltraSharp 24 USB-C Hub-monitor (U2424HE) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 330,33
  • De Dell UltraSharp 27-monitor (U2724D) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 438,02
  • De Dell UltraSharp 27 Thunderbolt Hub-monitor (U2724DE) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf $ 649,99 (USD) (€ tbd)
  • De Dell 34 gebogen monitor voor videoconferencing (P3424WEB) is nu verkrijgbaar vanaf € 813,12
  • De Dell 24-monitor voor videoconferencing (P2424HEB) is vanaf 30 november verkrijgbaar vanaf $ 509,99 (€ tbd)
  • De Dell 27-monitor voor videoconferencing (P2724DEB) is vanaf 7 december verkrijgbaar vanaf $ 699,99 (€ tbd)

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!