Wouter Hoeffnagel - 14 december 2023

ABN AMRO lijft Europese neobroker BUX in

ABN AMRO neemt de Europese neobroker BUX over. Met deze overname wil ABN AMRO haar positie in de retailbeleggingsmarkt versterken en zijn digitale aanbod uitbreiden.

ABN AMRO lijft Europese neobroker BUX in image

BUX is in 2013 opgericht en uitgegroeid tot een grote Europese neobroker met zo'n 500.000 klanten en activiteiten op acht markten. Met de overname wiL ABN AMRO zijn activiteiten in Europa uitbreiden. BUX en ABN AMRO bieden samen een breed aanbod aan beleggings- en spaarproducten aan, gericht op zowel startende als ervaren beleggers. Dankzij de overname kan BUX verder groeien. De acquisitie heeft geen betrekking op de crypto-activiteiten van BUX.

Eerder al in BUX geïnvesteerd

De venture-tak van ABN AMRO, het voormalige ABN AMRO Ventures, investeerde eerder al in BUX. Ook werken BUX en ABN AMRO Clearing sinds 2019 samen, waarbij de technologie van de bank gekoppeld is aan de app van BUX. In 2022 was BUX de eerste broker in Europa die klanten de mogelijkheid bood om fractioneel te beleggen in Europese ETF’s, in samenwerking met ABN AMRO Clearing Bank. Zij ontwikkelden samen de technologie waarmee beleggers met een kleiner budget fractionele aandelen of ETF’s kunnen aanschaffen.

Annerie Vreugdenhil, ABN AMRO’s Chief Commercial Officer Personal & Business Banking, licht toe: “Het wordt voor steeds meer mensen steeds normaler om op tijd te beginnen met nadenken over hun financiële toekomst en daar zelf regie over te nemen. BUX heeft de afgelopen jaren op een uitstekende manier laten zien hoe klanten met die wens het beste kunnen worden bediend. Met BUX binnen de ABN AMRO-familie ontstaat een unieke combinatie van innovatieve gebruiksvriendelijkheid en financiële slagkracht, stabiliteit en expertise. Daarmee leggen we een heel krachtige basis voor toekomstige groei (in het domein van particulier beleggen), zowel voor onze klanten als voor de bank zelf.”

Yorick Naeff, CEO van BUX: “We hadden altijd de ambitie om marktleider te worden in de Europese retailbeleggingssector. Een samenwerking met ABN AMRO is een cruciale stap op weg naar dat doel. We geloven echt dat de snelheid, wendbaarheid en niet-aflatende drang naar innovatie van BUX samen met de uitgebreide expertise van ABN AMRO op het gebied van particuliere financiën en haar jarenlange staat van dienst samen een ongeëvenaarde synergie vormen binnen de volledige beleggingssector. Dankzij deze krachtige samenwerking krijgt BUX de kans om in Europa een vooraanstaand beleggingsplatform te worden voor iedereen die vermogen wil opbouwen voor de toekomst.”

De transactie moet worden goedgekeurd de toezichthouder en wordt naar verwachting in 2024 afgerond.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!