Witold Kepinski - 20 december 2023

devolo GmbH start herstructurering

devolo GmbH, gespecialiseerd in de ontwikkeling van communicatieapparatuur voor particuliere consumenten en industriële toepassingen, heeft een herstructureringsprocedure in eigen beheer ingeleid. Met de herstructurering herpositioneert het bedrijf uit Aken zich economisch. De bedrijfsvoering blijft volop draaien. De levering van goederen is verzekerd.

devolo GmbH start herstructurering image

Met het herstructureringsproces zet devolo een belangrijke stap in de richting van de duurzame positieve ontwikkeling van het bedrijf, aldus het bedrijf. De komende maanden zal devolo samenwerken met belanghebbenden en consultants om een ​​gedetailleerd herstructureringsplan te ontwikkelen dat maatregelen omvat om het bedrijf te herstructureren. Gedurende het gehele traject gaat de bedrijfsvoering zonder beperkingen door en is de aanvoer van goederen verzekerd. Alle diensten worden geleverd.

Herstructurering in zelfmanagement

Herstructurering onder zelfbestuur is een beproefd instrument van het Duitse herstructureringsrecht. Als onderdeel van het proces is het management de verantwoordelijkheid van het bekende management. Dit kan alleen als de verantwoordelijke rechter in een vroeg stadium vaststelt dat de onderneming op eigen initiatief handelt en dat er voldoende ruimte is voor een succesvolle oplossing. Bij devolo zijn beide het geval.

Als onderdeel van de procedure wordt een bewindvoerder aangesteld die in het belang van de schuldeisers toezicht houdt op de herstructurering. Voor de functie van interim-bestuurder is dr. Ruth Rigol van het gerenommeerde herstructureringsadvocatenkantoor PLUTA Rechtsanwalts GmbH. “Zelfmanagement is een ideaal instrument om het bedrijf te reorganiseren. devolo kan de komende maanden van deze mogelijkheid profiteren”, legt Dr. Ruth Rigol.

In het proces van zelfbestuur wordt devolo vertegenwoordigd door herstructureringsdeskundige Daniel Mann en zijn team van AMBG (Adiutor Management-undberatungsgesellschaft mbH) uit Naumburg an der Saale, evenals door Dr. Sebastian Braun (Reinhart Kober Großkinsky Braun Rechtsanwälte PartGmbB) begeleidde.

Herschikking en zakelijke vooruitzichten

De onderneming was in 2022 al verwikkeld in een procedure voor zelfbestuur, die in november 2022 werd opgeheven nadat een insolventieplan was gesloten. Ondanks de negatieve mondiale economische omstandigheden ontwikkelde de omzet van devolo GmbH zich in de eerste maanden van 2023 zoals gepland. Het management voelde zich daardoor bevestigd dat het reeds in gang gezette herstructureringsproces ook in de toekomst succesvol zal blijven. Eind september daalden de binnenkomende orders echter abrupt doordat de eindklanten niet bereid waren te kopen. Ze bleven ruim onder de hoge verkoopverwachtingen van de traditioneel sterke kerstactiviteiten. “Daarom zullen we nu verantwoord en vroeg handelen”, legt Heiko Harbers, CEO van devolo GmbH, uit. “We zullen de maatregelen die we al hebben ingevoerd aanpassen aan de nieuwe situatie. Het is belangrijk om devolo een nog stabieler en crisisbestendiger fundament te geven. Enerzijds zal devolo een kostenbesparingsprogramma uitvoeren en anderzijds nieuwe productoplossingen ontwikkelen voor nieuwe zakelijke kansen in de B2C- en B2B-segmenten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!