Witold Kepinski - 25 december 2023

Orange Business voorspellingen voor 2024

Nu 2023 ten einde loopt deelt Frank de Jong, Programmadirecteur Edge Computing, CTIO-kantoor Orange Business, zijn voorspellingen voor de digitale infrastructuursector in de komende 12 maanden.

Orange Business voorspellingen voor 2024 image

1: Hybride werken begint te verflauwen, maar blijft cruciaal voor zakelijk succes
Vooruitblikkend naar 2024, is het duidelijk dat we de “stay at home” regels achter ons hebben gelaten, en dat het 'nieuwe normaal' erg lijkt op het ‘pre-pandemie’ normaal. De meeste bedrijven vragen hun werknemers om terug te keren naar kantoor, althans gedeeltelijk. Zolang de productiviteit van werknemers niet daalt op de dagen dat ze thuis werken. In 2024 zal de nadruk opnieuw op de benodigde digitale infrastructuur liggen om een positieve werknemerservaring te bieden. Dit zorgt voor een positieve operationele ervaring en dus de beste klantervaring om bedrijfsgroei te realiseren.

2: De verspreiding van AI
Ik voorspel dat bedrijven investeringen in het vastleggen van big data gaan heroverwegen in 2024. Misschien dachten ze dat ze waarde konden halen uit opgenomen gegevens, maar niet alle gegevens zijn nuttige gegevens. Om data om te zetten in operationele efficiëntie en omzetgroei, moet je grondig nadenken over welke gedefinieerde gegevens nodig zijn om bepaalde gebieden te verbeteren die een verschil maken voor de bedrijfsresultaten.

Zodra dit fundamentele begrip is doorgedrongen, zien we dat data en AI gecombineerd worden om ondernemingen te helpen de weg naar hyperautomatisering en de daaruit voortvloeiende bedrijfsvoordelen voor optimalisatie te volgen.

3: Een soepelere 5G-ervaring
De komende 12 maanden zal de 'frictie' voor klanten afnemen naarmate groepen, zoals het Sylva Project, een naadloos 5G-netwerk mogelijk maken. Klanten zullen gemakkelijk 'as a service' kunnen kopen via één interface en toepassingen kunnen worden ingezet op de netwerken en verplaatst naar waar ze nodig zijn.

4: CO2-emissies Scope 3 aanpakken
De Scopes van het Greenhouse Gas Protocol vormen de basis voor verplichte verslaggeving over broeikasgassen, en categoriseren de verschillende soorten emissies die een bedrijf veroorzaakt in zijn activiteiten en in zijn bredere waardeketen. Hopelijk hebben de meeste grote bedrijven Scope 1 en Scope 2 inmiddels aardig onder de knie, aangezien deze meestal betrekking hebben op factoren waar ze zelf invloed op hebben. Scope 3 is een grotere uitdaging omdat het verwijst naar de uitstoot die stroomopwaarts door leveranciers en stroomafwaarts door klanten wordt gegenereerd. Het hebben van leveranciersovereenkomsten die datatransparantie vereisen voor bestaande activiteiten, en het inbouwen van metrieken voor upstream- en downstreamprocessen om verschillende duurzaamheidsimpacts te meten, zouden goede beginpunten zijn. Het zou geweldig zijn als 2024 het jaar wordt waarin hiermee vooruitgang wordt geboekt
Tags

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!