Witold Kepinski - 10 januari 2024

BCS neemt Online Academie over

BCS HR Software, een software specialist in Human Resource Management (HRM) en Payroll software, kondigt met trots de succesvolle overname aan van Online Academie, een leverancier van Learning & Development software. Deze strategische stap sluit aan bij BCS' strategie om klanten te ondersteunen gedurende het gehele HR traject. De combinatie met Online Academie markeert de zesde acquisitie sinds de strategische samenwerking met Main Capital Partners in april 2022.

BCS neemt Online Academie over image

Met meer dan 45 jaar ervaring in de sector is BCS een partner voor bedrijven van elke omvang en biedt een complete HR & Payroll oplossing die onder andere verzuim- en salarismanagement, flexibele arbeidsvoorwaarden, personeelsadministratie en talentmanagement omvat. BCS levert haar HR en payroll oplossingen en diensten aan de MKB markt in Nederland en België en bedient klanten als Decathlon, Vattenfall en Argenta, maar ook lokale overheden en academische ziekenhuizen.

Online Academie, gevestigd in Berlicum, Nederland, is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven op het gebied van Learning & Development en richt zich daarbij op uiteenlopende sectoren zoals de overheid, accountancy, gezondheidszorg en industrie. Dit wordt gefaciliteerd via een intern ontwikkeld leerplatform genaamd 'mijnLMS'. Het SaaS-platform biedt een geïntegreerd leerportaal voor organisaties om trainingsprocessen te beheren en te automatiseren en biedt centrale toegang tot interne en externe leermiddelen. Klanten zijn onder andere Baker Tilly, RSM Netherlands, Hanos, Gemeente Tilburg en Gemeente Arnhem.

De overname positioneert BCS strategisch doordat de expertise van Online Academie kan worden ingezet om te voldoen aan de learning & development eisen van zowel profit als non-profit klanten. BCS' recente uitbreiding in België en in het talent management segment, gefaciliteerd door de overname van epowerhr in november 2023, sluit naadloos aan op Online Academie's Learning Management System (LMS) oplossingen. Deze strategische productuitbreiding stelt BCS in staat om end-to-end tracking en monitoring van de ontwikkeling van werknemers aan te bieden en creëert sterke cross-sell en upsell mogelijkheden binnen het bestaande klantenbestand. Deze overname versterkt BCS' toewijding aan innovatie en positioneert het bedrijf als de allesomvattende partner voor HRM en payroll software behoeften. De toevoeging van Online Academie's expertise markeert een belangrijke stap voorwaarts in het leveren van toegevoegde waarde aan klanten in verschillende sectoren.

Joep Eijkens, CEO van BCS, voegt toe: "De overname past goed in de lange termijn strategie van BCS. Het kunnen aanbieden van een Learning Management platform is een geweldige aanvulling op ons huidige aanbod van HR-oplossingen. Het was een ontbrekende schakel binnen de employee journey. Aangezien talentmanagement en leren & ontwikkelen van werknemers een van de belangrijkste aspecten wordt binnen de employee journey, zijn we verheugd dat we klanten nu volledig kunnen ondersteunen bij het aanbieden van deze essentiële oplossingen aan hun werknemers."

Charly Zwemstra, oprichter & CEO van Main Capital en voorzitter van de Raad van commissarissen van BCS, sluit af: "Sinds onze strategische samenwerking met BCS in 2022 hebben we gewerkt aan het bouwen van een duurzame software groep met een leidende marktpositie in de HR & payroll software markt. De overname van Online Academie sluit naadloos aan op het bestaande klantenbestand van BCS en biedt mogelijkheden voor cross-selling, zowel voor de non-profit als de profit segmenten. We zullen BCS blijven ondersteunen in haar groei om een nog sterkere positie te verwerven in de HR & payroll software industrie."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!