Witold Kepinski - 24 januari 2024

Wasabi neemt Curio AI over van GrayMeta

Wasabi Technologies, een cloud-opslagbedrijf, kondigt de overname aan van Curio AI van GrayMeta, Inc. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. De overname omvat zowel het intellectuele eigendom als het visionaire team achter Curio, waaronder GrayMeta CEO Aaron Edell, die zich bij Wasabi zal voegen als Senior Vice President van AI en Machine Learning. Wasabi zal de Curio AI-technologie integreren in een nieuwe klasse van AI-aangedreven intelligente opslag voor de media- en entertainmentindustrie, die het in het voorjaar van 2024 wil uitbrengen.

Wasabi neemt Curio AI over van GrayMeta image

Curio AI creëert een seconde-voor-seconde index van video opgeslagen in Wasabi. “Een video-archief zonder gedetailleerde metadata is als een bibliotheek zonder kaartencatalogus”, zegt David Friend, Chief Executive Officer van Wasabi Technologies. “Dit is waar AI in beeld komt. AI kan gezichten, logo’s, objecten en zelfs specifieke stemmen vinden. Zonder dit vereist het vinden van precies de segmenten waarnaar u op zoek bent een vervelende en tijdrovende handmatige inspanning. De overname van Curio AI zal ons in staat stellen een revolutie teweeg te brengen in de mediaopslag.”

Video is een van de grootste kansen in de opslagindustrie. Er bestaan ​​honderden exabytes aan video-archieven op verouderde tapesystemen, en elk jaar worden er nog veel meer exabytes gegenereerd uit film, televisie, sportevenementen, nieuws, reclame, bedrijfscommunicatie en talloze uren aan waardevol onbewerkt beeldmateriaal en outtakes. Zonder doorzoekbare metadata is het extreem tijdrovend en inefficiënt om de videosegmenten te vinden die je op een bepaald moment nodig hebt.

Curio AI is een intelligent dataplatform dat AI gebruikt om rijke metadata voor mediabibliotheken te genereren en waarmee redacteuren en producenten direct specifieke mediasegmenten kunnen zoeken en ophalen op basis van mensen, plaatsen, gebeurtenissen, emoties, logo's, oriëntatiepunten, achtergrondaudio en meer. Curio AI kan ook spraak in meer dan 50 gesproken talen detecteren en transcriberen. Klanten profiteren van meer gepersonaliseerde ervaringen met hyperspecifieke details, waardoor organisaties zo snel mogelijk relevante inhoud op de markt kunnen brengen. Wasabi's Curio AI-aangedreven opslag zal klanten zoals Liverpool Football Club voorzien van de metadata die ze nodig hebben om grote hoeveelheden digitale assets razendsnel te beheren.

“Dankzij AI-aangedreven opslag kunnen Wasabi-klanten direct vinden wat ze nodig hebben tussen miljoenen uren beeldmateriaal en de waarde ervan in hun archieven vrijmaken. Wij geloven dat dit de belangrijkste vooruitgang in de opslagindustrie zal zijn sinds de uitvinding van objectopslag”, aldus Edell, Wasabi's nieuwe Senior Vice President van AI en Machine Learning. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Dave en het uitzonderlijke team dat hij heeft opgebouwd om een ​​nieuwe toekomst voor de media- en entertainmentindustrie te schrijven.”

“Wasabi bevindt zich op een traject dat weinig anderen in de branche kunnen claimen. Het voordeel van een hypergericht bedrijf is dat we toonaangevend kunnen zijn in de sector op het gebied van prijs, prestaties, betrouwbaarheid en innovatie. Met de overname van Curio AI zijn we nu klaar om de eerste AI-aangedreven intelligente cloudopslag in de sector te introduceren”, aldus Friend. “Net als de standaard cloudopslag van Wasabi zal onze Curio AI-aangedreven opslag eenvoudig, snel, betrouwbaar en goedkoop zijn. Met de overname van Curio AI zullen onze klanten niet alleen gegevens kunnen opslaan, maar ook precies kunnen vinden en ophalen wat ze willen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!