Witold Kepinski - 31 januari 2024

Westcon-Comstor breidt samenwerking met AWS uit

Westcon-Comstor heeft de ondertekening aangekondigd van een overeenkomst met Amazon Web Services (AWS) die haar partners een vereenvoudigde en gestroomlijnde route biedt voor transacties op de AWS Marketplace, waardoor nieuwe groeimogelijkheden voor partners en leveranciers worden gecreëerd en de rol van het kanaal in de markt wordt veiliggesteld. cloudmarkteconomie.

Westcon-Comstor breidt samenwerking met AWS uit image

De opkomst van AWS Marketplace brengt eindgebruikers, van ondernemingen tot het MKB, ertoe hun koopgedrag te veranderen terwijl ze streven naar de vooraf gedefinieerde budgetten en flexibele prijzen die worden aangeboden, inclusief de mogelijkheid om AWS-kredieten te benutten en uitgavenverplichtingen stop te zetten.

Dankzij de Designated Seller of Record (DSOR)-overeenkomst met AWS kan Westcon-Comstor voor het eerst de producten van zijn leveranciers privé op de AWS Marketplace vermelden en offertes delen met zijn netwerk van 12.000 kanaalpartners over de hele wereld.

De partners van Westcon-Comstor kunnen vervolgens transacties uitvoeren en hun klanten bedienen in AWS Marketplace, waardoor een geïntegreerd verkoopproces binnen AWS Marketplace in de hele supply chain wordt gegarandeerd. Westcon-Comstor zal de Channel Partner Private Offer (CPPO)-beweging voor haar partners versnellen.

Westcon-Comstor, dat onlangs de AWS Security Competency-status heeft behaald, is een van een select aantal distributeurs die betrokken zijn bij de uitrol van het DSOR-programma en de enige die bij meerdere leveranciers wordt gelanceerd.

Nu een aantal van zijn strategische leveranciers al aan boord zijn, zullen de partners van Westcon-Comstor en hun klanten toegang krijgen tot de belangrijkste elementen van zijn cyberbeveiligings- en netwerkgerichte technologieportfolio.

Met een recent Forrester-rapport waaruit blijkt dat kanaalpartners die via AWS Marketplace verkopen tot 50% sneller deals kunnen sluiten, en Canalys voorspelt dat de wereldwijde verkoop van software en diensten van externe leveranciers via cloudmarktplaatsen tegen 2025 45 miljard dollar zal bedragen, een stijging van 84% CAGR over een periode van vijf jaar is de overeenkomst bedoeld om ervoor te zorgen dat de partners en leveranciers van Westcon-Comstor de kansen van AWS Marketplace kunnen maximaliseren.

“Het kopersgedrag van eindgebruikers evolueert snel, en deze overeenkomst met AWS gaat erom onze partners in staat te stellen te verkopen waar hun klanten willen kopen”, aldus David Grant, CEO van Westcon-Comstor.

“Door een brug te bouwen waarmee onze partners hun klanten rechtstreeks in AWS Marketplace kunnen bedienen, versterken we de positie van het kanaal in het ecosysteem van de cloudmarktplaats en creëren we nieuwe groeimogelijkheden voor onze partners en leveranciers. Het is spannend om te zien wat we met deze overeenkomst in 2024 en daarna kunnen bereiken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!