Redactie - 05 februari 2024

Atos werkt aan herfinancieringsplan voor zijn financiële schulden

Atos is gesprekken aangegaan met zijn banken om tot een herfinancieringsplan voor zijn financiële schulden te komen.

Atos werkt aan herfinancieringsplan voor zijn financiële schulden image

Atos meldt: 'Na deze eerste besprekingen leek het relevant om de aanstelling van een ad hoc mandataire te verzoeken om deze besprekingen te kaderen en een snel resultaat te bewerkstelligen. De mandataire ad hoc is een onafhankelijke derde partij wiens missie het zou zijn om de Vennootschap bij te staan ​​in haar besprekingen, om zo snel mogelijk tot een passende financiële oplossing te komen, in het maatschappelijk belang van de Vennootschap.

Het mandaat ad hoc is een minnelijke procedure die het mogelijk maakt onderhandelingen binnen een vertrouwelijk kader te voeren. Het mandaat ad hoc zou enkel betrekking hebben op de financiële schulden van de Vennootschap en zou geen impact hebben op de werknemers, klanten en leveranciers van de groep.

Bovendien werd, zoals aangekondigd op 3 januari 2024 , de eerste verlenging van zes maanden van de termijnlening A van € 1,5 miljard op 29 januari 2024 van kracht.

Overwogen desinvesteringen en kapitaalverhoging

Zoals aangegeven bij de Marktupdate van 3 januari 2024 :

  • De gesprekken met EPEI over de verkoop van Tech Foundations gaan door (inclusief de vereiste voorwaarden om hun engagement om deel te nemen aan een gereserveerde kapitaalverhoging) vrij te geven. Er is geen zekerheid dat deze onderhandelingen zullen resulteren in een overeenkomst.
  • Het bedrijf bevindt zich in een due diligence-fase met Airbus in verband met de mogelijke verkoop van zijn BDS-activiteiten (Big Data & Security).

Bovendien zijn, gezien de veranderingen in de marktomgeving, de voorwaarden van de aanvankelijk geplande claimemissie van €720 miljoen niet langer van toepassing en is de stand-by acceptatieverplichting van BNP Paribas en JP Morgan niet langer van kracht.

Atos zal de markt te zijner tijd informeren over de voortgang van de gesprekken met zijn banken, zijn nieuwe herfinancieringsplan, zijn voorgenomen verkopen, evenals de mogelijke veranderingen in zijn kapitaalstructuur die zouden kunnen resulteren in een verwatering van de bestaande aandeelhouders, afhankelijk van de situatie. de overeenkomst over de herfinancieringsstructuur.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!