Redactie - 28 april 2024

Geen inzamelingsacties voor goede doelen meer op Facebook in Europa

Meta gaat binnen Europa stoppen met de mogelijkheid om via Facebook of Instagram geld in te zamelen voor een goed doel. Per 1 juli is de functie niet meer beschikbaar.

Geen inzamelingsacties voor goede doelen meer op Facebook in Europa image

Sinds enkele jaren kan je op Facebook en Instagram goede doelen steunen door inzamelacties op te zetten, bijvoorbeeld voor je verjaardag. Mensen kunnen er voor een gelegenheid geld doneren dat Meta doorstort aan de organisatie.

Per 1 juli stopgezet

Dat stopt op 1 juli, meldt Facebook aan leden die de functie ooit gebruikten. Navraag bij Meta bevestigt de stopzetting binnen de Europese Economische Ruimte (EER, de EU+ Noorwegen, Liechtenstein en IJsland). Goede doelen moeten vanaf dan gebruikers naar hun eigen website doorverwijzen voor inzamelingsacties. Het is onduidelijk waarom Facebook de stap zet; mogelijk houdt dit verband met regelgeving. Facebook meldt wel aan Data News dat het momenteel onderzoekt hoe het meer kan doen op het gebied van donaties. Zo test het onder meer een donatieknop die gebruikers direct doorstuur naar de website van het goede doel.

Wie regelmatig geld geeft aan goede doelen via Facebook of Instagram kan dat doen tot 30 juni 2024. Organisaties die op die manier geld ontvangen, krijgen de melding dat hun e-money account bij Facebook wordt stopgezet. Uitbetalingen volgen ten laatste tegen 15 juli.

In samenwerking met Data News

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!