Witold Kepinski - 08 februari 2024

Raphaël Bousquet wordt Executive Vice President Worldwide Sales Netskope

Netskope, speler op het gebied van Secure Access Service Edge (SASE), kondigt de promotie aan van Raphaël Bousquet tot Executive Vice President, Worldwide Sales, die leiding geeft aan alle aspecten van de wereldwijde verkoop- en kanaalstrategie van het bedrijf. Bousquet volgt Chris Andrews op, die dit jaar met pensioen gaat bij Netskope als onderdeel van een geplande leiderschapstransitie.

Raphaël Bousquet wordt Executive Vice President Worldwide Sales Netskope image

Bousquet, een veteraan uit de netwerk- en beveiligingsindustrie en een hoog aangeschreven verkoopleider, leidt al tientallen jaren met succes de best presterende technologieverkoopteams bij bedrijven. Als wereldwijd hoofd van de wereldwijde verkooporganisatie van Netskope zal hij de vraag van klanten naar Netskope's toonaangevende SASE- en zero trust-oplossingen blijven stimuleren om veilige cloudtransformaties mogelijk te maken.

Sinds hij in 2021 bij Netskope kwam als Senior Vice President, EMEA & LATAM, heeft Bousquet sterk leiderschap en uitzonderlijke prestaties geleverd, wat heeft geleid tot talloze prestaties voor Netskope en zijn EMEA- en LATAM-gebieden. Dit omvat onder meer het uitbreiden van de voetafdruk van het bedrijf in de regio's, het werven van toptalent en het binnenhalen van wereldberoemde merken in de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, de detailhandel, de productie, de overheid en andere sectoren als klanten van Netskope. Voordat hij bij Netskope kwam, was Bousquet met succes Vice President, EMEA South, Israel & Alps bij Palo Alto Networks, waar hij in een periode van vijf jaar de omzet in het gebied met meer dan 600% liet groeien. Daarvoor vervulde hij diverse internationale managementfuncties bij Cisco.

“Raphaëls diepgaande ervaring in de sector, passie voor winnen en de uitgebreide prestaties die hij al heeft bereikt bij Netskope maken hem tot de unanieme keuze van het managementteam en de raad van bestuur van het bedrijf om het verkoopleiderschap in handen te nemen en dit volgende tijdperk van onze groei aan te sturen”, aldus Dave Peranich, president van Go-to-Market, Netskope. “Terwijl we een sierlijke transitie naar verkoopleiderschap maken, groet het hele Netskope-team Chris Andrews voor alles wat hij ons de afgelopen tien jaar heeft helpen bereiken – inclusief het opschalen naar de marktleider van enkele honderden miljoenen dollars die we vandaag zijn.”

“De prestaties van Chris gaan hand in hand met de grootste mijlpalen van Netskope, en we danken hem voor zijn leiderschap en vastberadenheid gedurende een lange, indrukwekkende reeks die bijna de hele geschiedenis van de verkoop van Netskope tot nu toe omvat”, aldus Sanjay Beri, CEO en mede-directeur van Netskope. Oprichter, Netskope. “Hij heeft geholpen de basis te leggen voor ons voortdurende succes en zal altijd deel uitmaken van de nalatenschap van Netskope. Wij wensen hem het allerbeste na zijn pensionering en een welverdiende tijd om zich te concentreren op zijn gezin en persoonlijke bezigheden. Op jou, Chris!”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!