Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2024

Intel produceert chips op maat voor Microsoft

Intel gaat op maat gemaakte chips produceren voor Microsoft. De twee partijen sluiten hiervoor een deal ter waarde van 15 miljard dollar.

Intel produceert chips op maat voor Microsoft image

De deal is door Intel aangekondigd op zijn Intel Foundy-event, dat deze week plaatsvond. De partijen delen geen details over het soort chips dat Intel voor Microsoft gaat produceren. Bloomberg meldt echter dat Microsoft werkt aan eigen ontwerpen voor zowel processors als AI-accelerators. De chips maken gebruik van het 18A-proces van Intel, waarop het bedrijf al langer inzet.

'Productiviteit van ieder bedrijf gaat transformeren'

Satya Nadella, CEO van Microsoft, spreekt over een spannende platformverschuiving. "We bevinden ons midden in een zeer spannende platformverschuiving, die productiviteit voor iedere individuele organisatie en iedere sector fundamenteel gaat transformeren", aldus Nadella.

“AI transformeert de wereld diepgaand en de manier waarop we denken over technologie en het silicium dat deze aandrijft”, zegt Pat Gelsinger, CEO van Intel. “Dit creëert een ongekende kans voor ‘s werelds meest innovatieve chipontwerpers en voor Intel Foundry, ‘s werelds eerste systeemgieterij voor het AI-tijdperk. Samen kunnen we nieuwe markten creëren en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop de wereld technologie gebruikt om de levens van mensen te verbeteren.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!