Witold Kepinski - 27 februari 2024

PGB Pensioendiensten kiest Macaw als strategische datapartner

PGB Pensioendiensten (PGB), de uitvoerder van Pensioenfonds PGB, en digitale dienstverlener Macaw zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Zij gaan samen een nieuwe strategie voor gegevensbeheer ontwikkelen en een nieuw dataplatform implementeren. PGB wil profiteren van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data-analyse en -beheer, optimaal voorbereid zijn op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel en deelnemers de best mogelijke klantreis bieden.

PGB Pensioendiensten kiest Macaw als strategische datapartner image

Het pensioenfonds moet vanaf 1 januari 2027 voldoen aan de Wet toekomst Pensioenen (Wtp). Hiervoor moet het beschikken over accurate gegevens. Die vormen de basis voor de herverdeling van de pensioengelden. Bovendien willen deelnemers inzicht hebben in hoe en waar hun pensioenpremies worden belegd. PGB wil hen zo transparant mogelijk informeren en een uitstekende gebruikerservaring bieden.

Met de ambitie om te innoveren en relevant te blijven voor zowel de huidige als toekomstige deelnemers, zet PGB in op digitale transformatie en datagedreven werken als randvoorwaarden om deze ambitie waar te maken.

Na een zorgvuldig selectieproces koos PGB voor Macaw. De innovatiekracht, ervaring, expertise en vooruitstrevendheid van Macaw als digitale partner met vestigingen in Nederland, Duitsland en Litouwen, gaven de doorslag. Beide partijen werken samen aan zowel het opstellen van de datastrategie als de implementatie van een geavanceerd dataplatform. 

Harry Vossebeld, COO PGB Pensioendiensten: ‘PGB beleeft net als de hele pensioensector een uitdagende tijd. Bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en verdere digitalisering is het voor ons belangrijk om onze deelnemers én werkgevers houvast te bieden. Dat doen we door ze financieel inzicht en overzicht te bieden, door pensioen begrijpelijk te maken en door hen te begeleiden in de keuzes die ze moeten maken. Daarbij willen we kunnen bouwen op strategische partners. Macaw is een professionele partner met veel expertise en ik heb er alle vertrouwen in dat ze ons de komende jaren blijven ondersteunen bij het realiseren van onze doelen.’

Johan Taams, CEO bij Macaw, ziet veel potentieel in de samenwerking. ‘De ambitie van PGB is duidelijk; het centraal stellen van de deelnemer en het benutten van data om zowel aan de wetgeving te voldoen als om de beste ervaring te bieden. Wij helpen klanten te innoveren in het AI-tijdperk en kijken ernaar uit om dit voor PBG te realiseren. Onze ervaring in de financiële sector, de expertise van ons team en die van PGB, en een sterke samenwerking dragen bij aan het succes en de verdere ontwikkelingen op het gebied van machine learning en AI.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!