Redactie - 26 februari 2024

Google AI Chrome functie helpt bij schrijven op internet

Google Chrome gebruikers kunnen nu 'Help mij schrijven' inschakelen, een nieuwe experimentele AI-functie in Chrome waarmee de gebruiker snel online content kan schrijven.

Google AI Chrome functie helpt bij schrijven op internet image

Onlangs heeft Google nieuwe generatieve AI-functies aangekondigd om het surfen op internet eenvoudiger en persoonlijker te maken, waaronder een tabbladorganizer, een themagenerator en een experimentele tool waarmee u vol vertrouwen online inhoud kunt schrijven.

Google meldt in een blog: "Met de lancering van Chrome M122 deze kunt u " Help mij schrijven (Help me write) " uitproberen op Mac- en Windows-pc's, beginnend in de VS, in het Engels. Met behulp van Gemini-modellen helpt de nieuwe functie u bij het schrijven of verfijnen van iets dat u al hebt geschreven, of u nu een meubelstuk verkoopt, een restaurantrecensie indient of informatie vraagt ​​over een hotelreservering. De tool begrijpt de context van de webpagina die u bezoekt en stelt relevante inhoud voor. Als ik bijvoorbeeld een enthousiaste tuinier ben en ik een recensie voor een tuinschaar schrijf, haalt Chrome relevante details over het artikel van de pagina om mijn aanbeveling te ondersteunen, zodat het waardevoller is voor andere hobbyisten."

Google meldt verder: "Om deze functie in te schakelen, logt u in bij Chrome, selecteert u 'Instellingen' in het menu met drie stippen en navigeert u naar de pagina ' Experimentele AI '. Daar ziet u de optie om “Help mij schrijven” in te schakelen (u kunt dit op elk gewenst moment uitschakelen). Zodra u dit inschakelt, bent u helemaal klaar: klik met de rechtermuisknop op een open tekstveld in Chrome en selecteer 'Help mij schrijven' om aan de slag te gaan."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!