Witold Kepinski - 29 februari 2024

HPE topmanagers worden goed beloond

HPE CEO Antonio Neri (foto) ontving een totale vergoeding van 20,06 miljoen dollar voor het boekjaar 2023. Dit blijkt uit een proxyverklaring die is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

HPE topmanagers worden goed beloond image

Neri's loonpakket volgens de proxyverklaring omvatte volgens The Register:

  • $1,3 miljoen basissalaris
  • $15,57 miljoen aan aandelenbeloningen
  • $3,05 miljoen in het non-equity incentive plan
  • $135.385 aan overige vergoedingen

De hoge beloning van Neri is te danken aan de goede prestaties van HPE in het afgelopen boekjaar. De omzet steeg met 2% tot 29,1 miljard dollar, de ARR steeg met 39% tot 1,3 miljard dollar en de bedrijfswinst steeg van 782 miljoen naar 2,089 miljard dollar. HPE haalde overigens de omzetdoelstelling van 30,05 miljard dollar niet.

Andere HPE-topmanagers kregen ook aanzienlijke vergoedingen:

  • Jeremy Cox, interim CFO: $2,535 miljoen
  • John F. Shultz, COO en Legal Officer: $9,12 miljoen
  • Neil MacDonald, GM Compute: $6,01 miljoen
  • Phil Mottram, GM Intelligent Edge: $6,62 miljoen

De gemiddelde jaarlijkse totale beloning van alle HPE-werknemers (exclusief de CEO) bedroeg $66.816.

HPE zet zich in op edge computing, en dit was vorig jaar het snelst groeiende deel van de portefeuille, met een bereik van 5,2 miljard dollar.

Juniper Networks

Juniper werd slechts één keer genoemd in de proxyverklaring, als een vergelijkbaar bedrijf dat HP gebruikte om de beloning van managers te vergelijken. Er werd geen commentaar gegeven op het bod van HPE van 14 miljard dollar op Juniper. Toezichthouders krijgen in april de kans om toezicht te houden op de mogelijke overname. HPE-aandeelhouders krijgen dan ook de kans om zich uit te spreken over de overname.

Volgens de voorwaarden van die overeenkomst zou Rami Rahim, CEO van Juniper, een gouden parachute van ruim 53 miljoen dollar krijgen als zijn dienstverband onder bepaalde voorwaarden wordt beëindigd zodra de transactie is voltooid, aldus The Register.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!