Witold Kepinski - 04 maart 2024

Hospitality cloud specialist Mews haalt 110 miljoen dollar op

Het in Nederland gevestigde Mews, een hospitality cloud specialist, heeft aangekondigd dat het 110 miljoen dollar ophaalt in een nieuwe financieringsronde.

Hospitality cloud specialist Mews haalt 110 miljoen dollar op image

De ronde wordt geleid door de bestaande investeerders Kinnevik, samen met Revaia, Growth Equity at Goldman Sachs Alternatives en Notion Capital en de nieuwe investeerder LGVP. Met de nieuwe financiering is de waardering van het bedrijf nu vastgesteld op 1,2 miljard dollar.

De nieuwste financiering komt boven op de investeringsronde van het bedrijf van 185 miljoen dollar in december 2022, die werd geleid door Kinnevik en de afdeling Growth Equity van Goldman Sachs Asset Management.

De waardering volgt op een jaar van aanzienlijke groei. In het afgelopen jaar heeft Mews de volgende mijlpalen bereikt:

  • Een omzetstijging van meer dan 60%, jaar-op-jaar, met een netto jaaromzet van meer dan 100 miljoen dollar
  • Een aanzienlijke toename van het bruto betaalvolume tot meer dan 8 miljard dollar
  • 16 miljoen check-ins per jaar in hotels wereldwijd
  • Drie overnames (Frontdesk Anywhere, Hotello en Nomi), waardoor Mews reeds aan 8 acquisities zit

De nieuwe financiering versterkt de financiële positie van Mews ter voorbereiding op aanzienlijke groei. Dankzij deze financiering kan Mews prioriteit geven aan hun wereldwijde uitbreiding, onderzoek & ontwikkeling, en overnames, waardoor de meest innovatieve organisaties hun digitale transformatie kunnen versnellen.

Richard Valtr, een voormalig hotelier, richtte Mews op toen hij een hotel bouwde in Praag. Valtr had in de zomervakantie als nachtreceptionist gewerkt en realiseerde zich toen dat de hospitalitysector gebruikmaakt van verouderde technologie die op fysieke servers is geïnstalleerd. Hij wilde met Mews de bedrijfsvoering van hotels veranderen met cloudoplossingen die geïntegreerd kunnen worden met duizenden andere technologische oplossingen. Tegenwoordig beheren 5000 klanten wereldwijd, waaronder Strawberry Hotels, The Social Hub en Airelles, meer dan 350.000 ruimtes met gebruik van Mews.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!