Witold Kepinski - 11 maart 2024

Oracle verkoopt meer cloud infrastructuur contracten

Oracle heeft de resultaten over het derde kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De totale kwartaalomzet steeg jaar-op-jaar met 7%, zowel in USD als in constante valuta, tot 13,3 miljard dollar. Het nettoresultaat bedraagt 2,4 miljard dollar.

Oracle verkoopt meer cloud infrastructuur contracten image

De inkomsten uit clouddiensten en licentieondersteuning stegen met 12% in USD en met 11% in constante valuta tot 10 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en lokale licenties daalden met 3% in zowel USD als constante valuta tot 1,3 miljard dollar.

De uitgestelde inkomsten op korte termijn bedroegen 8,9 miljard dollar. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de operationele cashflow 18,2 miljard dollar en de vrije cashflow 12,3 miljard dollar.

“Grote nieuwe cloud infrastructuur contracten die in het derde kwartaal werden ondertekend, zorgden ervoor dat Oracle's totale resterende prestatieverplichtingen met 29% omhoog gingen naar ruim 80 miljard dollar – een record”, aldus Oracle CEO, Safra Catz. “We verwachten grote contracten te blijven ontvangen voor het reserveren van cloud infrastructuur capaciteit, omdat de vraag naar onze Gen2 AI-infrastructuur aanzienlijk groter is dan het aanbod – ondanks het feit dat we heel, heel snel nieuwe clouddatacenters openen en bestaande uitbreiden. We verwachten dat 43% van onze huidige $80 miljard aan resterende prestatieverplichtingen in de komende vier kwartalen als omzet zal worden erkend, en dat onze Gen2 Cloud Infrastructure-activiteiten in de nabije toekomst in een hypergroeifase zullen blijven (een stijging van 53% in het derde kwartaal). ”

"In het derde kwartaal voltooide Oracle de verhuizing van het merendeel van de Cerner-klanten naar Oracle's Gen2 Cloud Infrastructure", aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. “In het vierde kwartaal zal Oracle beginnen met het leveren van zijn volledig nieuwe Ambulatory Clinic Cloud Application Suite aan dezelfde klanten. Dit nieuwe AI-aangedreven systeem beschikt over een geïntegreerde spraakinterface, de Clinical Digital Assistant genaamd, die automatisch doktersaantekeningen genereert en elektronische gezondheidsdossiers bijwerkt, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de nauwkeurigheid van gezondheidsgegevens wordt verbeterd. De levering van deze revolutionaire nieuwe gezondheidszorgtechnologie zal de snelle modernisering van de gezondheidszorgsystemen van onze klanten het komende jaar mogelijk maken en Cerner en Oracle Health de komende jaren transformeren in een snelgroeiend bedrijf.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!