Witold Kepinski - 22 maart 2024

Alyx en codeGorilla bundelen krachten voor inclusieve en diverse IT-sector

Twee organisaties in IT-omscholing bundelen hun krachten en zetten zich vanuit hun nieuwe kantoor in Utrecht in voor meer diversiteit in de IT. Alyx en codeGorilla zien het omscholen van hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als oplossing voor de grote personeelstekorten in deze branche. De samenwerking zorgt voor een krachtige combinatie die een bijdrage levert aan een meer inclusieve en diverse IT-sector. De verhuizing naar een groter kantoor in Utrecht stelt hen in staat verder te groeien. Beide organisaties blijven voorlopig hun eigen merknaam voeren.

Alyx en codeGorilla bundelen krachten voor inclusieve en diverse IT-sector image

De verhuizing naar Social Impact Factory in Utrecht stelt Alyx en codeGorilla in staat haar dienstverlening uit te breiden in deze regio. In Utrecht zorgen ze al voor een diverser personeelsbestand bij Telindus, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en True BV.

Meer vrouwen en atypische mensen in IT en tech functies

De gezamenlijke missie is het stimuleren van de positie van vrouwen en atypische mensen in de IT en tech sector. Want op dit moment ontbreken beide groepen op de werkvloer van technische organisaties. "Dat moet veranderen, want organisaties die divers zijn, presteren beter”, aldus Diem Do, CEO van codeGorilla. “Het vraagt extra inspanning van werkgevers om ‘werknemers met een rugzakje’ – langdurig werklozen, mensen met autisme, enzovoorts – een plek te geven in de organisatie. In de praktijk blijkt dat werkgevers doorgaans niet op extra inspanning zitten te wachten”. Sinds 2017 heeft codeGorilla ruim 300 neurodiverse mensen succesvol opgeleid en aan een baan in de IT geholpen. “Samen met Alyx verwacht ik dat we nog meer mensen aan een baan in de IT kunnen helpen en steeds meer opdrachtgevers kunnen voorzien van goede IT specialisten”.

Toekomstbestendige combinatie

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar divers talent, vanuit hun doelen in maatschappelijk verantwoord ondernemen of Social Return on Investment (SROI). Alyx werkt met circa 20 medewerkers voor onder andere ilonx, KPN, Telindus, True BV, RVO en Gasunie. codeGorilla werkt met circa 15 medewerkers voor onder andere UMC Groningen, Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst Uitvoering Onderwijs en Unigarant Verzekeringen. Het management van beide organisaties blijft in functie. Alyx en codeGorilla vormen samen een toekomstbestendige combinatie in de veranderde wereld van technologie. Johanna Spiller, CEO Alyx: “Op dit moment zijn er voor iedere technische functie maar liefst 26 openstaande vacatures! Diem en ik geloven dat er net zoveel IT-talent is, als dat er banen zijn. Wij willen er samen voor zorgen dat al dat potentieel wordt benut”.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!