Witold Kepinski - 26 maart 2024

NVIDIA en Crowdstrike versterken cybersecurity met GenAI

CrowdStrike (kondigt een strategische samenwerking aan met NVIDIA om NVIDIA's AI computing-diensten te kunnen aanbieden op het toonaangevende AI-native CrowdStrike Falcon XDR-platform. De combinatie van Falcon-platformdata en NVIDIA's GPU-geoptimaliseerde AI pipelines en software, waaronder de nieuwe NVIDIA NIM microservices, stelt op maat gemaakte en veilige generative AI modelcreatie beschikbaar voor CrowdStrike- en NVIDIA-klanten.

NVIDIA en Crowdstrike versterken cybersecurity met GenAI image

Volgens het CrowdStrike Global Threat Report 2024 is de gemiddelde uitbraaktijd gedaald tot 62 minuten, waarbij de snelst geregistreerde aanval iets meer dan twee minuten duurde. Omdat hedendaagse aanvallen steeds sneller en geavanceerder worden, hebben organisaties AI-security nodig om de snelheid en automatisering te bereiken om beschermd te blijven en inbreuken te stoppen.

"Sinds onze oprichting heeft CrowdStrike een pioniersrol gespeeld bij het gebruik van AI in cybersecurity. Onze klanten uit alle branches, segmenten en regio's maken steeds meer gebruik van AI/ML in hun bedrijfsvoering en richten zich op generative AI voor efficiëntie, snelheid en innovatie", zegt George Kurtz, co-founder en CEO van CrowdStrike. "Onze samenwerking met NVIDIA combineert de kracht van twee innovatieve marktleiders om klanten niet alleen te helpen aan de noodzakelijke beveiligingseisen te voldoen en deze te zelfs te overtreffen, maar ook de adoptie van AI-technologieën voor bedrijfsacceleratie en waarde te vergroten."

"Cybersecurity is van nature een dataprobleem - hoe meer data bedrijven kunnen verwerken, hoe meer incidenten ze kunnen detecteren en aanpakken", zegt Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. "Door NVIDIA accelerated computing en generative AI te koppelen aan CrowdStrike cybersecurity kunnen organisaties een ongeëvenaard inzicht krijgen in bedreigingen, zodat ze hun bedrijf beter kunnen beschermen."

Vanuit het AI-native Falcon-platform, creëert CrowdStrike de meest volledige en nauwkeurige security telemetrie, op de schaal van petabytes per dag. Het Falcon-platform bevat een opwaartse datacyclus waarin de allerbeste threat intelligence-data van cybersecurity bij de bron worden verzameld, er preventieve en generatieve modellen worden gebouwd en getraind, en CrowdStrike-klanten worden beschermd met community-immuniteit. Deze samenwerking laat Falcon-gebruikers profiteren van AI-gebaseerde oplossingen om de inbreuk te stoppen, sneller dan ooit.

CrowdStrike zet NVIDIA accelerated computing, NVIDIA Morpheus en NVIDIA NIM microservices in om aangepaste LLM-aangedreven applicaties naar het bedrijfsleven te brengen. In combinatie met de unieke contextuele data van het Falcon-platform zullen klanten nieuwe, domeinspecifieke use cases kunnen oplossen. Dit omvat AI-toepassingen die petabytes aan logs kunnen verwerken om de 'threat hunting' te verbeteren, aanvallen in de supply chain te detecteren, afwijkingen in gebruikersgedrag te identificeren en proactief te verdedigen tegen opkomende exploits en kwetsbaarheden. Klanten kunnen profiteren van de beste ondersteunende security-data om hun selectie van AI-architecturen met een gerust hart te gebruiken. Zo kunnen ze snel alle bedrijfsdata omzetten in krachtige inzichten en acties om prestaties en kosten optimalisatie te bevorderen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!