Witold Kepinski - 25 maart 2024

Intrinsic ID uit Eindhoven overgenomen door Synopsys

Synopsys heeft de overname afgerond van Intrinsic ID, een leverancier van Physical Unclonable Function (PUF) IP. PUF-technologie wordt gebruikt bij het ontwerp van system-on-chips (SoC's) om unieke identificatie op chipniveau te genereren.

Intrinsic ID uit Eindhoven overgenomen door Synopsys image

De overname voegt PUF-technologie toe aan het portfolio van Synopsys. Hiermee kunnen SoC-ontwerpers wereldwijd hun chips beter beveiligen. De technologie maakt gebruik van de inherente en onderscheidende kenmerken van elke siliciumchip om een unieke "vingerafdruk" te creëren.

De overname omvat ook het team van Intrinsic ID. Dit team heeft diepgaande expertise in PUF-technologie en zal de R&D-capaciteit van Synopsys in Nederland versterken.

De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. "In onze steeds meer verbonden wereld integreren chipontwerpers PUF-technologie in hun SoC's voor diverse toepassingen," zegt Joachim Kunkel, algemeen directeur van de Solutions Group bij Synopsys. "De overname van Intrinsic ID vormt een aanvulling op ons uitgebreide halfgeleider-IP-portfolio en helpt ontwerpers verder bij het creëren van SoC's die de kern vormen van de hedendaagse slimme en verbonden apparaten. We kijken ernaar uit om onze R&D-aanwezigheid in Nederland uit te breiden met het team van Intrinsic ID en het opzetten van een centrum voor uitmuntendheid voor PUF-technologie in Eindhoven."

Synopsys is een leverancier van hoogwaardige, op silicium bewezen halfgeleider-IP-oplossingen voor SoC-ontwerpen. Het brede IP-portfolio van Synopsys omvat logische bibliotheken, ingebedde geheugens, analoog IP, bekabelde en draadloze interface-IP, beveiligings-IP, ingebedde processors en subsystemen.

De overname van Intrinsic ID versterkt de positie van Synopsys als een belangrijke leverancier van IP-oplossingen voor de halfgeleiderindustrie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!