Witold Kepinski - 27 maart 2024

KEEYNS haalt 10 miljoen euro op voor versnelde expansie

Met een snelgroeiend aantal internationale klanten bereidt techplatform Keeyns zich voor haar diensten verder uit te rollen in andere Europese landen en de VS. De Brabantse onderneming haalde met dat doel €10 miljoen groeikapitaal op bij een groep investeerders. Keeyns biedt belastingprofessionals over de hele wereld een veilige oplossing die volledige controle en compliance van belastingprocessen biedt en samenwerking tussen interne en externe betrokkenen eenvoudig maakt.

KEEYNS haalt 10 miljoen euro op voor versnelde expansie image

Wereldwijde controle

Met het eenvoudig te implementeren platform kunnen klanten onder meer een gecentraliseerd tax datawarehouse opzetten, werkstromen afstemmen op specifieke behoeften en ervoor zorgen dat deadlines voor belastingaangiften en -betalingen overal ter wereld moeiteloos worden gehaald. Ook zijn belangrijke fiscale inzichten eerder te herkennen, waardoor besluitvormers sneller, efficiënter en met meer vertrouwen kunnen handelen door verschillende scenario's te verkennen. "Deze kapitaalinjectie is een duidelijke bevestiging van onze missie en de toewijding van ons team. Het maakt de weg vrij voor de introductie van ons innovatieve samenwerkingsplatform in Europa en de Verenigde Staten", zegt Ruben van Aarle, CEO van Keeyns. Met deze investering gaat Keeyns gespecialiseerde tax engines voor verschillende belastinggebieden ontwikkelen. Deze engines automatiseren de belastingaangifte en -rapportage, waardoor het aangifteproces eenvoudiger en efficiënter wordt. Daarnaast zal Keeyns haar platform verder ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden voor digitale innovatie verkennen. Van Aarle voegt toe: "Ons doel is om geleidelijk kunstmatige intelligentie in het platform te integreren."

Financiële injectie

In deze financieringsronde kondigt Keeyns met trots de steun aan van Alea Capital Partners, een toonaangevende private equity-investeerder in Portugal, en Mountainview Capital Partners, een Nederlandse investeringsmaatschappij geleid door ondernemers. Het selecteren van Portugal als tweede locatie was een strategische beslissing, mede ingegeven door de toegankelijkheid van het land op het gebied van R&D via subsidies, een rijke pool van ontwikkelaars en aanzienlijk lagere salariseisen. Portugese tech-universiteiten assisteren verder met de ontwikkeling van het platform en faciliteren de voordelen van nearshoring. Hoewel Keeyns al voornemens was deze voordelen te benutten, heeft de deelname van de Portugese investeerder deze plannen aanzienlijk versneld.

Mark van der Biezen, Partner bij Mountainview Capital Partners vult aan: "We kennen de oprichters en het managementteam al jaren en zijn onder de indruk van het product dat ze met hun team hebben gebouwd. Keeyns is een toonaangevend softwarebedrijf dat de afgelopen jaren een indrukwekkende groei heeft laten zien, met volop groeimogelijkheden door de steeds complexer wordende belastingwetgeving. Terwijl sommige producten nice-to-have zijn, hebben wij gezien dat belastingprofessionals over de hele wereld de oplossing van Keeyns als een must-have beschouwen. We zijn dan ook enthousiast om samen te werken met het ondernemersteam van Keeyns in hun volgende groeifase."

Rui Escaleira, oprichter en partner bij Alea Capital Partners: "We zijn enthousiast en vol vertrouwen over onze investering in Keeyns. Een perfecte match met onze venture capital strategie, Keeyns speelt in op een marktbehoefte met solide technologie en heeft een bewezen product-marktfit door meerdere internationale klanten te bedienen. De oprichters van Keeyns hebben een uniek begrip van de fiscale en compliance-uitdagingen waarmee multinationals worden geconfronteerd en zijn erin geslaagd senior executives aan te trekken voor hun managementteam. We geloven dat Alea waarde kan toevoegen door het opschalen van Keeyns te ondersteunen, terwijl we de omstandigheden scheppen voor toegang tot financiering in Portugal."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!