Witold Kepinski - 04 april 2024

Windows 10: Ondersteuning eindigt in 2025, betaalde ESU-opties beschikbaar

Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor Windows 10 op 14 oktober 2025 stopt. Dit betekent dat er na die datum geen beveiligingsupdates meer zullen worden uitgebracht voor het besturingssysteem.

Windows 10: Ondersteuning eindigt in 2025, betaalde ESU-opties beschikbaar image

Gebruikers worden gewaarschuwd om over te stappen naar Windows 11 om hun apparaten te beschermen tegen virussen en andere malware.

Wat zijn de opties?

Organisaties die Windows 10 na 2025 willen blijven gebruiken, hebben drie opties:

  • Overstappen naar Windows 11: Windows 11 is de nieuwste versie van Windows en biedt een aantal nieuwe functies, waaronder een vernieuwde gebruikersinterface, verbeterde beveiliging en ondersteuning voor Android-apps.
  • Uitgebreide beveiligingsupdates (ESU's) aanschaffen: ESU's bieden kritieke en/of belangrijke beveiligingsupdates voor Windows 10-pc's. Dit is een betaalde optie en de prijs verdubbelt elk jaar.
  • Migreren naar de cloud met Windows 365: Windows 365 is een cloudgebaseerde service die gebruikers toegang geeft tot Windows 11 op elk apparaat. ESU's zijn zonder extra kosten beschikbaar voor Windows 10-pc's die worden gebruikt om verbinding te maken met een Windows 365 Cloud-pc.

Speciale aanbieding voor cloudgebaseerd beheer

Microsoft biedt een speciale korting van ~25% op ESU-licenties voor organisaties die een Microsoft cloudgebaseerde updatebeheeroplossing gebruiken, zoals Microsoft Intune of Windows Autopatch.

Lees verder alle details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!