Witold Kepinski - 22 april 2024

Westcoast koopt Britse IT componenten distributeur Spire Technology

De Britse IT-distributeur Westcoast neemt voor een onbekend bedrag de Britse IT-componentendistributeur Spire Technology over. De deal voor 100% van het aandelenkapitaal is deze week afgerond en Spire Technology zal deel uitmaken van de Westcoast Group en samenwerken met Westcoast Ltd.

Westcoast koopt Britse IT componenten distributeur Spire Technology image

“Er zijn zoveel voordelen aan de combinatie van Spire en Westcoast voor zowel bedrijven, leveranciers, Britse wederverkopers als werknemers. In de eerste plaats zal het een aanzienlijke bijdrage leveren aan de componentenportfolio van Westcoast, waardoor Spire de belangrijkste componentenpijler van de Groep zal worden – met volledige toegang tot alle klanten, financiën en tools die Westcoast zo'n sterke distributeur in Groot-Brittannië en Europa maken.

“Beide bedrijven benadrukken hun wendbaarheid en flexibiliteit als het gaat om de snelheid van besluitvorming en prestaties, evenals een sterke klantintimiteit. Deze culturele match zal helpen onmiddellijke wederzijdse kansen te realiseren”, zegt Alex Tatham, uitvoerend directeur bij Westcoast.

Spire Technology is gevestigd in Verwood, Dorset. Het bedrijf heeft een sterk teamethos met kennis van de componentenmarkt, geweldige partnerschappen met leveranciers en een loyale klantenbasis. “Westcoast kan ons bedrijf alleen maar helpen groeien,” aldus John Appleton, CEO van Spire, “en in ruil daarvoor kunnen we een reeks leveranciers van componenten toevoegen aan de aanzienlijke en diverse klantenbasis van Westcoast. We zijn blij dat we deel kunnen uitmaken van de grootste particuliere technologiegroep van Groot-Brittannië en dat we de aanzienlijke middelen kunnen gebruiken om onze groei te versnellen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!