Wouter Hoeffnagel - 22 april 2024

Aanvallers publiceren gestolen gegevens bierbrouwer Duvel Moortgat

Gestolen data van de Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat is online gepubliceerd. Het gaat om grofweg een terabyte aan data gerelateerd aan met name de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf.

Aanvallers publiceren gestolen gegevens bierbrouwer Duvel Moortgat image

Het Laatste Nieuws meldt dat onder meer gegevens van de marketingafdeling en boekhouding zijn uitgelekt, maar ook paspoorten van Amerikaanse medewerkers. De data lijken te zijn buitgemaakt bij een aanval op 6 maart 2023. Aanvallers drongen toen de systemen van Boulevard Brewing Company binnen, wat een Amerikaanse dochter van Duvel Moortgat is. De aanvallers dreigden al met publicatie van de gestolen data indien het bedrijf niet tot betaling van losgeld overging. De productie van de bierbrouwer lag door de aanval tijdelijk stil.

Het is onduidelijk hoe groot de impact van de publicatie is. Ook is onbekend of Duvel Moortgat tot betaling is overgegaan. De aanval is eerder opgeëist door twee cybercrimegroepering: BlackBasta en Stormous. Het Laatste Nieuws meldt dat de aanval in werkelijkheid is uitgevoerd door een derde partij, waarna BlackBasta en Stormous de gestolen data inzetten voor het afpersen van de bierbrouwer.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!